Vanmiddag speelde FC Groningen o21 een oefenwedstrijd in het Cambuur stadion tegen SC Cambuur o21. Trainer Sander van Gessel begon met de volgende basis:

Agan Mjaki, Yannick Hettinga, Pim Betzema, Nikolas Talo

Luciano Valante, Nathan Holder, Max Hamelink

Tika de Jonge, Alex Mortensen, Sebastian Tounekti

Wissels: Jasper Meijster, Jorg Schreuders, Thom van Bergen, Lucas Gomes, Jan Muller (allemaal o18 spelers), Ayoub Haddad

FC Groningen was de hele wedstrijd de veel betere ploeg en speelde een goede wedstrijd. Het enigste wat je de ploeg verwijten kan is dan men te weinig gescoord heeft. Vele kansen werden er gemist en SC Cambuur kon maar 1 echte kans in de eerste helft noteren. Tock stond het bij rust 0-1 nadat Luciano Valente vrij voor de keeper kwam en die met een beken bal kansloos liet.Gezien de kansen had het met rust echt minimaal 4-1 moeten staan maar o.a.Tika de Jonge, Alex Mortensen en Sebastian Tounekti hadden het vizier niet op scherp staan. Max Hamelink moest al vroeg in de eerste helft met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door o18 speler Jan Muller, die trouwens prima inviel.

In de 2e helft kwamen alle wissels binnen de lijnen en ook de andere spelers van o18 die invielen speelden moeiteloos mee. FC Groningen bleef de veel betere ploeg en scoorde in het laatste kwartier nog 2 doelpunten door Lucas Gomes en Thom van Bergen.

Een prima generale voor de belangrijke competitiewedstrijd van volgende week zaterdag uit tegen NEC.