FC Groningen o21 wint opnieuw, nu van NAC Breda. Verslag, foto's en films

Zaterdagmiddag moesten de boys van Sander van Gessel aantreden tegen het lager geklasseerde NAC Breda. Konden ze een vervolg geven aan de prachtige overwinning op regerend kampioen PEC Zwolle van de vorige week?

Het begin was wat weifelend en het ging moeizaam bij het team. Na een kwartier spelen kreeg FC Groningen de overhand en de eerste mogelijk zagen we in de 21ste minuut als Joël van Kaam zich op rechts vrijspeelt en een voorzet geeft die net door Kian Slor gemist werd. De druk werd groter en groter op het Bredase doel. Een paar minuten later is het Jens Schraven die de keeper onder vuur neemt en met moeite weet de doelman de bal te stoppen. Tijdens het schot schiet het Jens in de rug en na verzorging en een pilletje gaat hij het toch weer proberen.

Twee minuten later gaat Kian Slor tussen twee verdedigers door de zestien meter in en wordt dan neergelegd en de scheidsrechter geeft een terechte strafschop die prima door Kian Slor binnengeschoten wordt, zie het filmpje onder het verslag, 1-0.

In de 30ste minuut komt Tika de Jonge in schietpositie en haalt hard uit en de keeper kan de bal niet klemmen en dan is Fofin Turay er als de kippen bij om de bal onder de doelman door te tikken en zo staat het 2-0. Nog wel wat onduidelijkheid want men dacht dat de assistent scheidsrechter had gevlagd voor buitenspel maar dat kon niet dus keurt de scheidsrechter de goal goed.

Luciano Valante probeert het nog een met een prima schot maar die gaat net naast de verkeerde kant van de paal. Even later scoort Fofin Yuray weer maar nu staat hij wel buitenspel en wordt de goal afgekeurd en direct daarna is het NAC Breda dat via Achilles Joannes iets terug doet en de ruststand bepaald op 2-1.

Na de rust blijft FC Groningen de betere ploeg en tien minuten na rust gaat Kian Slor er op links vandoor en geeft de bal voor en Jaivy Lourens schiet dan de 3-1 binnen. Een paar minuten later weer een goede kans voor Jaivy Lourens, na een prachtige pass van Tika de Jonge , maar nu schiet Jaivy de bal tegen de keeper aan. Het duurt dan tot de 82ste minuut voordat het publiek op Corpus weer kan  juichen want een prachtige actie van Tika de Jonge die op links er door gaat en de bal prima terug legt op Jaivy Lourens en die speelt de bal breed op Steyn Potma en die schiet de 4-1 binnen en in de daarop volgende aanval wordt Jaivy Lourens onreglementair neergelegd en wederom krijgt FC Groningen een strafschop. Tika de Jonge ontfermt zich over de bal maar hij schiet de slap in en de keeper pakt de goede hoek en zij mist Tika de strafschop. Direct daarna moet Tika de Jonge de vijfde Groningse treffer maken als hij vrij voor de keeper gezet wordt maar hij schiet de bal naast. Hier blijft het dan bij en win FC Groningen o21 met maar liefst 4-1 van NAC Breda.

Volgende week zaterdag spelen de mannen om 14.00 op Corpus den Hoorn tegen ADO Den Haag en dan is een bekerwedstrijd.

FC Groningen: Jasper Meijster, Joël van Kaam, Maxim Mariani, Nikolas Talo, Wouter Prins, Luciano Valente (Jan Muller), Jorg Schreuders (Emmanuel Matuta), Tika de Jonge (David van der Werff), Jens Schraven (Jaivy Lourens), Fofin Turay, Kian Slor (Steyn Potma)

NAC Breda: Aron van Lare, Jayden Delgado, Nathan de Raes, Corijn Kokkeel, Lars Mol, Awale Mahamed, Achilles Joannes, Mosthafa Rached, Kevin Owen Silva, Aimane Jaddi, Dion Jochems

Gele kaarten FC Groningen: Tika de Jonge