FC Groningen o21 wint ruim in Zwolle. Verslag en fotoalbum

FC Groningen o21 moest gistermiddag aantreden naast het Mac3Park Stadion in Zwolle tegen de kampioen van de najaarscompetitie PEC Zwolle o21. Op de velden van amateurvereniging Be Quick 28 troffen beide ploegen elkaar. Dit seizoen gaat het voor de thuisploeg een stuk moeizamer dan het vorige seizoen en ook bij FC Groningen ging het tot nu toe iets minder dan het vorig seizoen. BIJ PEC Zwolle onder lat een bekende voor de Groningers want Jan Hoekstra verdedigde het Zwolsche doel vandaag.

Beide ploegen begonnen volle bak aan de wedstrijd en de eerste kans in de wedstrijd is voor de Groningers als Thom van Bergen de bal voorlangs schiet. Thom die een helft zou spelen en dan door zou gaan naar Eindhoven om aan te sluiten bij het eerste elftal. Na een aantal minuten werd de thuisploeg iets sterker en dankzij een paar prachtige reddingen van doelman Dirk Jan Baron hield FC Groningen het doel schoon. Kian Slor kreeg een goede kans als hij alleen op Jan Hoekstra afgaat en de keeper probeert te omspelen maar Hoekstra wint het duel. PEC Zwolle werd dan een beetje sterker en had veel balbezit en wederom was het Dirk Jan Baron die met een geweldige redding, waar hij de bal net onder de lat wegtikt na een hard schot, bleef het 0-0. Even later was de Groninger goalie kansloos op een schot maar de lat bracht redding. Zo blijft het bij de 0-0 bij rust.

FC Groningen komt in de tweede helft beter voor de dag en is de betere ploeg in de tweede helft. De ploeg speelt veel feller en winnen bijna alle duels. Fofin Turay is dan in de ploeg gekomen voor Thom van Bergen. In de 58ste minuut krijgt FC Groningen een corner die Tika de Jonge neemt en prima door aanvoerder Maxim Mariani binnen gekopt wordt, 0-1. Drie minuten later staat het 0-2 en is Kian Slor er als de kippen bij na een misverstand achterin bij de thuisploeg en hij schiet de 0-2 binnen.

De thuisploeg probeert het dan nog wel om terug te komen in de wedstrijd maar tot echte kansen komt men niet. Het is FC Groningen die in de 85ste minuut de wedstrijd helemaal op slot gooit als Steyn Potma de bal vanaf links voorgeeft en Jaivy Lourens vanaf rechts naar binnen komt en de 0-3 binnen knalt. Wederom is Jan Hoekstra kansloos. Daar blijft het dan bij en nemen de boys van Sander van Gessel de drie punten mee terug naar Groningen.

FC Groningen: Dirk Jan Baron, Joel van Kaam, Maxim Mariani, Mart Haven, Wouter Prins, Jorg Schreuders, Jan Muller (Jaivy Lourens), Tika de Jonge (Agan Mjaki), Jens Schraven (Steyn Potma), Thom van Bergen (Fofin Turay), Kian Slor