FC Groningen o21 wint ruim van NEC Nijmegen o21 + fotoalbum

Na de toch wel verrassende uitschakeling in het bekertoernooi door Excelsior, na strafschoppen, moest FC Groningen o21 vandaag voor de competitie reizen naar Sportcomplex De Goffert De Eedracht in Nijmegen voor de confrontatie met promovendus NEC Nijmegen. Naast het stadion van NEC Nijmegen en op een splinternieuw kunstgras veld was trainer Sander van Gessel genoodzaakt om enkele o18 spelers mee te nemen om spelers te sparen voor een door ziekte geteisterd eerste elftal.

De eerste helft van de wedstrijd was FC Groningen de betere ploeg al was het meeste balbezit voor de thuisploeg. Veel deed men echter niet met het balbezit en het eerste schot op doel komt van Groningse zijde als Robin Kelder net naast schiet. Vier minuten later komt FC Groningen dan op voorsprong als via een zeer snelle aanval via de rechterkant en Steyn Potma legt de bal prima voor het doel en Samuel Dikoš schiet de 0-1 tegen de touwen.

_DSC3444

FC Groningen blijft daarna de makkelijker voetballende ploeg en NEC had veel problemen met de felheid waarmee de FC speelde. Een vrije trap van Merijn van de Wiel ging net naast voor de thuisploeg en een kopbal van Sven Bouland moest door doelman Rijk Janse over getikt worden waren wapenfeiten van beide ploegen. FC Groningen bleef dreigend maar tot echte kansen kwam men niet meer. Vlak voor rust hield doelman Stijn Petiet FC Groningen op de been als hij geweldig red op een inzet van Mauro Zijlstra. De Nijmeegse spits dook ineens voor hem op na een goede voorzet van rechts. Zo bleef het bij rust 0-1.

De tweede helft was twee minuten oud als Rijk Janse weer moet vissen als Jay Kuiper vanaf links een prima voorzet in huis heeft en David van der Werff de 0-2 binnen schiet.

_DSC3690

Het was net of met deze goal de thuisploeg de hoop op een goed resultaat had opgegeven want men kwam niet meer in het stuk voor. FC Groningen maakte de dienst uit en het was wachten op de derde goal. Die kwam in de 53ste minuut als de man die altijd en overal scoort Nils Eggens de diepte word ingestuurd en sneller is als zijn tegenstander en de bal binnenschiet, 0-3.

Nils Eggens doelpuntmachine puur sang, hoe dicht zou hij op het eerste zitten?, was nog niet klaar want in de 76ste minuut maakte hij zijn tweede en FC Groningen hun vierde goal als hij in de 16 meter een tegenstander uitkapt en hard en doeltreffend uithaalt en de bal in de kruising jaagt, 0-4.

_DSC3907

FC Groningen speelde toen rustig de wedstrijd uit al maakte de thuisploeg via invaller Kevin Kers in de laatste minuut nog wel de eretreffer, 1-4. Hier bleef het dan bij en boekte FC Groningen o21 een prima overwinning in Nijmegen en dat ook nog met prima voetbal. Na de wedstrijd kwamen we de spelersbus van FC Twente tegen want die speelden om 16.30 in het stadion hun wedstrijd tegen NEC.

Opstelling NEC Nijmegen: Rijk Janse, D’leanu Arts, Dion Markx, Thomas Reinders, Omar Mohamedhoesein, Giorgio Ghiani, Mauro Zijlstra (Kevin Kers), Merijn van de Wiel (Orion Nettl), Tymen Niekel, Bo Geurts (Mohamed Sekou Touré), Daan Maas.

Opstelling FC Groningen: Stijn Petiet, Joop Oosterhof (Mees Mink), Maxim Mariani (Roy Leicester), Sven Bouland, Jay Kuiper, Jan Muller (Djurre Laansma), Robin Kelder, David van der Werff (Jismerai Dillema), Samuel Dikoš (Mark Hoekstra), Steyn Potma, Nils Eggens

Scheidsrechter: Thijs Dogterom