Zaterdagmiddag om 15.00 trapten FC Groningen o21 en ADO Den Haag o21 af voor hun competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie. De Groningers die de vorige week klop kregen van Almere City o21 waren nu extra gebrand om de drie punten in eigen huis te houden. Men startte vandaag met de volgende elf:

Ayoud Haddad, Pim Betzema, Yannick Hettinga, Nikolas Talo
                         Jan Muller, Luciano Valente
           Max Hamelink, Tika de Jonge, Sebastian Tounekti

Alex Mortensen

Op de bank zaten: Owen van der Vlag, Jorg Schreuders, Agan Mjaki, Lucas Gomez, Nathan Holder. Opvallend dat zowel Schreuder als Mjaki net daarvoor al 90 minuten in de benen hadden van de wedstrijd van de o18.

De coaching werd vandaag gedaan door Melchior Schoenmakers, die man die vanaf maandag de o18 onder zijn hoede gaat nemen.

Onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula kon de wedstrijd rond de klok van 15.00 beginnen. De wedstrijd ging best wel gelijk op al waren de meeste dreigende momenten voor de Groningers zo zagen we een mooi schiot van Tika de Jonge die door de Haagse keeper gekeerd kon worden en even later kon Alex Mortensen uithalen maar zijn schot was te slap. In de 24ste minuut de een kans voor de thuisploeg als Ayoud Haddad de bal voor geeft vanaf rechts en Max Hamelink net niet hard genoeg kan koppen omdat hij de bal iets achter zich krijgt.

Iets later een discutabel moment als Alex Mortensen in de 16 meter niet al te netjes naar de grond wordt gewerkt maar de scheidsrechter geeft er geen strafschop voor.  In de 42ste minuut maakt Nick Broekhuizen van ADO Den Haag een pittige overtreding op Max Hamelink en dat komt hem terecht op een gele kaart te staan. FC Groningen krijgt dan ene vrije trap die Tika de Jonge neemt en de bal voorgeeft waar Alex Mortensen kan koppen maar zijn kopbal wordt over gekeken door de keeper. De keeper van ADO Den Haag is goed.

Gescoord wordt er niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand rusten.

Direct na rust is het Luciano Valanten die uithaalt en zijn schot gaat onder de keeper door en lijkt binnen te rollen maar de bal rolt tegen de paal en daar is dan Max Hamelink die de bal eenvoudig binnen kan werken, 1-0. Direct daarna een grote kans voor de thuisploeg als Max Hamelink opstoomt en de bal breed legt op Alex Mortensen maar die heeft te lang werk om de bal in het lege doel te schieten en zo kan een verdediger redding brengen. Alex Mortensen die de vorige wedstrijd drie keer scoorde speelde vandaag een hele ongelukkig wedstrijd want hij had minimaal een keer moeten scoren, hij kreeg nog wel een gele kaart voor een overtreding van achteren. Vijf minuten voor tijd krijgt weer Alex Mortensen een grote kans als invaller Lucas Gomez de bal vrij voor de keeper breed legt op Alex maar hij wacht weer te lang en zo kan weer een verdediger redding brengen. Het blijft dan bij de magere 1-0 maar de Groningers houden de drie punten in eigen huis tegen een tegenstander die wel weet wat zeuren is. Wat een vreselijke gasten zitten er in dit team zeg.