FC Groningen o21 wint van ADO Den Haag o21

FC Groningen o21 mocht vanmiddag weer aantreden op sportpark Corpus den Hoorn en de tegenstander was ADO Den Haag, getraind door Rick Hoogendorp. De Hagenezen die goed meedraaiden in de competitie en op plaats 2 stonden voor deze wedstrijd. FC Groningen bezette plaats 4.

Trainer Sander van Gessel koos vandaag voor de volgende basis;

Jan de Boer

Ayoub Haddad, Yannick Hettinga, Elias Olsson, Nikolas Talo

Max Hamelink, Luciano Valante, Tika de Jonge

Jens Schraven, Alex Mortensen, Sebastian Tounetki

Wissels: Dirk Baron, Nathan Holder, Agan Mjaki, Jan Muller, Maxim Mariani, Licas Gomes

ADO Den Haag kwam met de volgende 11:

Kilian Nikiema

Danté Roethof, Ronny Boakye, Aimane el Karicha, Jesse Reinders

Nick Broekhuizen, Julian Beke Markvoort, Elano Yegen

Azedine Annamousi, Rafael Struick, Yunus Ates

Wissels: Abdulrahman Sango, David van de Riet, Faissal Zefri

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op al kwamen de gasten in de 14e minuut op voorsprong nadat Nikolas Talo balverlies leed en Elano Yegen de 1-0 in de hoek kon schieten.Een tegenvaller voor de Groningers. Sebastian Tounetki, vanmiddag aardig op dreef en hij speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe voor de FC, kreeg in de 21ste minuut een mooie kans maar hij schoot de bal voorlangs. In de 34ste minuut krijgt Tika de Jong een goede schietlans na een goedlopende aanval van FC Groningen maar hij schiet te gehaast en te ongecontroleerd over. Zo gebeurde er in de eerste helft niet veel meer en gingen beide ploegen dus rusten met een 0-1 stand.

Een paar minuten na rust is de eerste kans voor FC Groningen als Alex Mortensen kan uithalen na een voorzet van Ayoub Haddad maar de keeper pakt de bal. Dezelfde Ayoub Haddad kreeg in de 62ste minuut de eerste gele kaart in de wedstrijd na het neerleggen van een tegenstander.

FC Groningen probeerde het wel en speelde ook iets beter dan in de eerste helft maar echt grote kansen wisten ze nog niet uit te spelen. In minuut 73 wisselde FC Groningen en kwamen Agan Mjaki en Nathan Holder in de ploeg en gingen Ayoub Haddad en Luciano Valante eruit. Nog geen minuut later een goedlopende aanval van FC Groningen en de bal komt voor de voeten van de net ingevallen Nathan Holder en die kan schieten maar de bal wordt geblokt en weer komt de bal voor de voeten van Nathan Holder en nu haalt hij wel doeltreffend uit en staat het 1-1.

Een paar minuten later krijgt Tika de Jonge de kans op de voorsprong voor FC Groningen als hij oog in oog met de keeper komt te staan maar hij schiet de bal tegen de keeper op en als de bal terugstuit komt die op de buik van Tika de Jonge en dan gaat de bal over de achterlijn, wat een kans.

Ronny Boakye van ADO Den Haag krijgt een gele kaart na een lichte overtreding op Jens Schraven. De toch wat autoritaire scheidsrechter gaf de kaart toch. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap mag Tika de Jonge de bal voorgeven en bij de eerste paal komt Eilas Olsson vrij en die kan de 2-1 binnentikken. De eerste goal voor Elias Olssen in Groningse dienst en de voorsprong voor de Groningers, een verdiende voorsprong. 2-1. ADO Den Haag wisselt nog aanvallend en FC Groningen brengt nog Lucas Gomes voor Jens Schraven  en krijgt Nikolas Talo nog een gele kaart en krijgt Tika de Jonge, na een paas van Sebastian Tounetki, nog een grote kans oog in oog met de keeper het mocht allemaal niet baten. FC Groningen trok de wedstrijd over de streep en won vandaag met 2-1. Dit was tevens in 7 wedstrijden de 6e 2-1 en daar wonnen ze er 5 van. FC Groningen stijgt door deze overwinning naar plaats 2 op 3 punten achterstand op Almere City, de ploeg van Hedwigus Maduro.

8. Heerenveen      7-3

De volgende wedstrijd van FC Groningen o21 is op zaterdag 30 oktober en dan spelen ze uit tegen NAC Breda o21.