FC Groningen o21 wint van SC Heerenveen o21 en komt aan kop samen met Almere City

Na de prachtige overwinning op koploper Almere City o21 van afgelopen zaterdag waardoor FC Groningen o21 de koploper tot op 3 punten genaderd is kunnen de mannen van Sander van Gessel vanmiddag op gelijke hoogte komen met de koploper als men de thuiswedstrijd wint van SC Heerenveen o21. Op doelsaldo zal Almere dan nog op de eerste plaats blijven of de Groningers moeten met hele hoge cijfers gaan winnen. De uitwedstrijd wisten de Friezen trouwens te winnen dus FC Groningen had wat goed te maken.

Vanmiddag is de opstelling van FC Groningen o21 als volgt:

Jan Hoekstra

Agan Mjaki, Thijmen Blokzijl, Elias Olsson, Bjorn Meijer

Daniel van Kaam, Tika de Jonge, Yahya Kalley

Jens Schraven, Alex Mortensen, Paulos Abraham

Wissels: Owen van der Vlag, Sebastian Tounekti, Nikolas Talo, Luciano Valente, Nathan Holder, Pim Betzema, Max Hamelink

Opstelling SC Heerenveen:

Jaimy Kroesen

Hamdi Akujobi, Syb van Ottele, Kaj van der Veldt, Démo Koida

Timo Zaal, Rami Al Hajj, Djenahro Nunumete

Ian Beelen, Benjamin Nygren, Stanislav Shopov

Wissels: Yairo Hoffman, Thijs Reuvers, Jonah Tobi Talan, Marijn Dijkstra, Zenya Deurloo, Floris Quaedvlieg

FC Groningen begint goed aan de wedstrijd en is de betere ploeg in het eerste kwartier alleen kansen worden er niet gecreëerd. In de 17e minuut komen de gasten op voorsprong door een goal van Benjamin Nygren na een voorzet vanaf de achterlijn van Hamdi Akujobi en 5 minuten later is het alweer gelijk als Paulos Abraham na een mooie actie de 1-1 maakt. Na een kleine half uur krijgt Yahya Kalley een gele kaart na een overtreding op het middenveld, een beetje zwaar deze beslissing van de scheidsrechter.

Er gebeurt niet veel meer in de toch leuke eerste helft en zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 gelijke stand. De wedstrijd gaat gelijk op nadat de thuisclub in het begin beter was.

Twee ongewijzigde ploegen gaan beginnen aan de tweede helft. In de 52ste minuut krijgt FC Groningen de kans om op voorsprong te komen als men een strafschop krijgt na een overtreding van de Heerenveen keeper maar Tika de Jonge mist de strafschop of beter gezegd de keeper stopt de bal. Wat een kans.

Een paar minuten later wisselt SC Heerenveen en gaat Kaj van der Veldt eruit en komt Thijs Reuvers binnen de lijnen.

In de 67ste minuut maakt FC Groningen het zich wel moeilijk want de gasten komen op een 1-2 voorsprong door weer een goal van Benjamin Nygren. Een paar minuten later wisselt trainer Sander van Gessel van FC Groningen 3x en gaan Jens Schraven, Thijmen Blokzijl en Tika de Jonge eruit en komen Pim Betzema, Luciano Valente en Sebastian Tounekti binnen de lijnen. Kunnen zij het tij keren?

Het lijkt er op want maar een paar minuten binnen de lijnen en Luciano Valente scoort uit de rebound de 2-2. Direct daarna een gele kaart voor Pim Betzema en in de 80ste minuut krijgt Ian Beelen van SC Heerenveen ook een gele prent.

En of de wissels van Sander van Gessel effect hebben want in de 86ste minuut is het invaller Sebastian Tounekti die na een assist van Paulos Abraham via een supersnelle counter FC Groningen op een 3-2 voorsprong schiet. Jan Hoekstra krijgt in de 90ste minuut nog een gele kaart voor tijdrekken en een minuut later is het Sebastian Tounekti die direct rood krijgt wegens onbesuisd inkomen, een terechte kaart. Daar blijft het bij en wint FC Groningen deze belangrijke wedstrijd en komen nu samen met Almere City op 24 punten uit 11 wedstrijden. Almere heeft dan een iets beter doelsaldo.  Man of the Match, Paulos Abraham.