FC Groningen o21 wint van Willem II o21

Op een fris sportpark Corus den Hoorn ontving FC Groningen o21 gistermiddag laagvlieger Willem II o21. Onder toeziend oog van o.a. Bjorn Meijer en Luciano Valente werd de wedstrijd gespeeld.

20221120_091557

Vanaf de eerste seconden was de ploeg van Sander van Gessel bovenliggend en kon men aardige kansen bijeen spelen. Toch was het spel niet echt goed want men wilde het soms veel te mooi doen en de bal soms de goal in lopen. Een afstandschot zag je bijna niet. Toch kwamen de mannen op een 1-0 voorsprong als Thom van Bergen een voorzet van Tika de Jong prima binnen kopt, 1-0. De thuisploeg bleef de eerste helft de betere ploeg maar gescoord werd er niet meer.

De tweede helft begon toch iets anders want de gasten uit Tilburg gooiden wat meer de schroom van zich af en kwamen beter uit de kleedkamer en het was keeper Jan-Dirk Baron die de ploeg overeind hield met een prime redding vroeg in de tweede helft. Langzaam aan kreeg FC Groningen weer grip op de wedstrijd en vlak voor tijd was het invaller Jaivy Lourens die aan alle onzekerheid een einde maakte en de 2-0 binnen tikte. Een prima overwinning voor de mannen want na de wedstrijd hoorden men dat koploper PEC Zwolle punten had laten liggen tegen De Graafschap en werd de achterstand verkleind tot vier punten dus wie weet wat er nog mogelijk is met nog drie wedstrijden op het programma.