FC Groningen o21 wint verdiend van FC Twente/Heracles o21

FC Groningen o21 trad vanmiddag aan achter het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo tegen de combinatie jeugdteam van FC Twente/Heracles o21. De boys mochten weer lekker op natuurgras voetballen en dat blijft toch het mooiste. Het veld was niet bijster goed maar dat mocht de pret niet drukken. Onder toeziend oog van Ron Jans werd de wedstrijd gespeeld.

Trainer Sander van Gessel koos vanmiddag voor de volgende elf namen:

Jan de Boer

Ayoub Haddad, Yannick Hettinga, Elias Olsson, Nikolas Talo

Luciano Valente, Max Hamelink, Tika de Jonge

Jens Schraven, Alex Mortensen, Sebastin Tounetki

Wissels: Dirk Baron, Lucas Gones. Pim Betzema, Nathan Holder.

FC Twente/Heracles trainer Mark Looms kwam met de volgende namen; Timo Jansink, Devi Eustatia, Carlos Tomas de Silva, Jaden Donald, Chiel olde Keizer, Rohat, Agca, Myron Bostdrop, Sem Scherpman, Lammert Roossien, Lasse Wehmeyer, Bram Marsman.

Wissels: Stanislav Dyulgerov, Rivano Stacie, Thijmen de Lange, Samir el Messoudi, Dyon Esink

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en was van begin af aan de bovenliggende partij. In de 7e minuut een mooie pass van Luciano Valente door het hart van de Twentse defensie op Alex Mortensen maar die schiet boven over de bal heen in plaats van de bal goed te raken. FC Groningen blijft op zoek naar mooie aanvallen en kansen creëren en krijgen o.a. via Alex Mortensen, Sebastian Tounetki goede mogelijkheden maar de treffer wil nog niet vallen. FC Twente/Heracles bijt af en toe eens van hun af maar Jan de Boer is paraat bij schoten van Lammert Roossien en Myron Bostdrop. Na een pittige overtreding op Elias Olsson krijgt Chiel olde Keizer een gele prent van scheidsrechter Wouter Wiersma.

In de 26ste minuut een hele mooie aanval van FC Groningen over de rechterkant waarbij Jens Schraven de bal voor kan geven op de bij de 1e paal staande Alex Mortensen maar die mist de bal maar Sebastian Tounetki komt bij de 2e paal ingelopen maar hij schiet de bal hoog over, bijna het Fanny Blankers Koen stadion in. In de 30ste minuut moeten de Groningers op voorsprong komen als Alex Mortensen de bal ontfutselt van een verdediger en de bal speelt op de geheel vrijstaande Tika de Jonge die de bal helaas ook hoog over schiet. Een niet te missen kans bijna maar Tika mist dus wel. Als je zulke kansen niet maakt is het lastig winnen.

Een paar minuten later hebben de Groningers pech als uit een corner van Tika de Jonge Yannick Hettinga de bal op de lat kopt. Dan zit het ook even niet mee. In de 35ste minuut een bijna niet te missen kans voor Jens Schraven als hij bij de 2e paal opduikt en de bal in kan schieten maar de bal gaat via de keeper tegen de paal. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten en daar mag de thuisclub niet over klagen.

In de 2e helft zien we 2 ongewijzigde teams en direct na rust moet FC Groningen misschien een strafschop krijgen als de bal via de kluts op de arm komt van een Twentse verdediger maar de scheids doet niks.

Ayoub Haddad krijgt in de 50ste minuut een domme gele kaart na het wegtrappen van de bal. Ayoub die niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde vanmiddag. Even later een snelle omschakelmoment van FC Groningen via Sebastian Tounetki die vanaf de linkerkant naar binnen trekt en schiet maar de bal wordt van richting veranderd en verdwijnt naast het doel. De volgende kans is weer voor FC Groningen als Ayoub Haddad de bal voorgeeft en Tika de Jonge bij de 2e paal met de buitenkant van de schoen de bal net niet lekker genoeg raakt om in de goal te verdwijnen.

In de 64ste minuut krijgen de Groningers dan eindelijk loon naar werken als Tika de Jonge een vrije bal mag nemen vanaf de rechterkant en de bal goed voorgeeft en aanvoerder Yannick Hettinga de bal prima binnenkopt, 0-1.

Daarna krijgen zowel Jens Schraven als Sebastian Tounetki de kansen om de voorsprong te verdubbelen maar eerst laat Jens Schraven de bal te ver van de voet springen na een snelle aanval en als iets later de bal voor de voeten komt van Tounetki neemt die de bal heel slecht aan zodat een verdediger in kan grijpen.

Luciano Valante krijgt ook een gele kaart voor het wegtrappen van de bal. In de 75ste minuut wisselt Sander van Gessel en haalt Yannick Hettinga (lichte klachten) en Sebastian Tounetki, die weer geen indruk kon maken, en komen Pim Betzema en Nathan Holder in de ploeg en verdwijnt de aanvoerdersband naar de arm van Max Hamelink.

Even later komen de Tukkers tegen de verhouding in op gelijke hoogte als vanuit een corner de bal eerst wordt weggewerkt maar even later weer voor de goal komt en Bram Marsman de gelijkmaker binnen schiet, 1-1. Zoals zo vaak geld hier ook , als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Een domper voor FC Groningen, kunnen ze hiervan herstellen.

In de 83ste minuut brengt FC Groningen weer orde op zaken als Ayoub Haddad de bal voorgeeft en Nathan Holder de bal bij de 2e paal terug kopt en Tika de Jonge uithaalt en de bal vliegt binnen, 1-2. Een paar minuten later komt Lucas Gomes nog in de ploeg voor Max Hamelink waardoor de aanvoerders band nu om de arm komt van Pim Betzema.

Bij deze stand blijft het en zo neemt FC Groningen o21 de 3 punten mee naar Groningen en dat was dik verdiend.

Zie aansluitend een fotoreportage van de wedstrijd met daarin een foto van der vandaag gespeelde wedstrijden en met de stand,.

Volgende week zaterdag spelen de mannen weer thuis tegen ADO Den Haag, de nummer 2 in de stand.