FC Groningen o21 wint weer na twee thuisnederlagen

Na twee opeenvolgende thuisnederlagen werd het vanmiddag tijd voor FC Groningen o21 om eens punten te pakken in een thuiswedstrijd. Tegenstander was vanmiddag ADO Den Haag o21.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en zette de ploeg van trainer Giovanni Franken direct onder druk. Via Thom van Bergen en afstandsschoten van Jens Schraven en Kian Slor werd het Haagse doel onder vuur genomen maar het duurde tot de 27ste minuut voordat het raak was, Een prachtige actie van Thom van Bergen dwars door de defensie heen bracht hem vrij voor de Haagse keeper en hij wipte de bal keurig over de keeper, 1-0.

Een minuut of zes later had FC Groningen een strafschop moeten hebben als Jorg schreuders aangetikt werd van achter en het was net binnen de 16. De scheidsrechter besliste anders en gaf een schwalbe en een gele kaart voor Jorg Schreuder, een grote fout van scheidsrechter de Bruijn.

In de tweede helft ging de wedstrijd wat meer gelijk op maar het meeste gevaar kwam van Groningse kant. Af en toe kwamen de Hagenezen eruit maar vonden altijd de prima keepende Jasper Meijster op hun weg.

Geregeld waren de Groningers dicht bij hun tweede treffer maar vallen deed hij helaas niet en zo bleef het bij de 1-0 en wonnen de mannen hun tweede wedstrijd dit seizoen, na de eerdere winst op Feyenoord o21. Opvallende rol deze wedstrijd voor scheidsrechter Mike de Bruin want hij trok maar liefst zes keer een gele kaart voor de Groningers en maar eentje voor ADO Den Haag. Een paar Groningse kaarten toch zwaar overdreven.

FC Groningen: Jasper Meijster, Joël van Kaam, Maxim Mariani, Nikolas Talo, Wouter Prins (Agan Mjaki), Jorg Schreuders (Jan Muller), Tika de Jonge (Steyn Potma), Emmanuel Matuta, Jens Schraven (David van der Werff), Thom van Bergen (Fofin Turay), Kian Slor

ADO Den Haag: David van de Riet, Niels Noordhoek (Calvin Gustina), Yunus Ates, Nigel Owusu, Kaj van Houwelingen, Rafael Struick, Finn de Bruin, Sacha Komljenović (Gylermo Siereveld) , Nick Broekhuizen (Onur Demir), Jesse Reinders, Lloyd Hendriks (Mohamed Akharaz)

Gele kaarten FC Groningen: Jorg Schreuders, Joël van Kaam, Wouter Prins, Fofin Tutay, Jens Schraven, Jan Muller.

Gele kaarten ADO Den Haag: Yunus Ates