Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 wint weer, nu van ADO Den Haag o21.

Vanmiddag speelde FC Groningen o21 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag o21. Een zware wedstrijd want de boys uit Den Haag stonden vlak onder de Groningers op de ranglijst. Onder toeziend oog van o.a. de man die zij basisdebuut voor het eerste gaat maken morgen Jan de Boer, Luciano Valante, Jasper Meijster, Daniel van Kaam en de assistent trainer van Jong Oranje Marcel Groninger trapten beide ploegen om 15.00 af.

 

De opstelling van vanmiddag:
                      Jan Dirk Baron
Joël van Kaam, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Nikolas Talo
Jorg Schreuders, Jan Muller
Jens Schraven, Tika de Jonge, Kian Slor
Thom van Bergen

 

Wissels: Steijn Petiet, Wouter Prins, Agan Mjaki, Steyn Potma, David van der Werff, Jaivy Lourens.

 

Helaas hebben we geen opstelling van de gasten kunnen krijgen.

 

De gasten uit Den Haag begonnen beter aan de wedstrijd want al snel ging Maxim Mariani in de fout en daar kon bijna de spits van ADO van kan profiteren en een paar minuten later is het wederom een kans voor de Hagenezen maar nu grijpt Maxim Mariani goed in. In de 12e minuut de eerste kans voor de thuisploeg als Kian Slor de bal geeft op Jorg Schreuders en die schiet dan tegen de keeper op. De thuisploeg doet ook mee dan.

FC Groningen heeft ontzettend veel moeite met het heel hoog druk zetten van ADO Den Haag en moeten daarom veelvuldig de bal achterin rond spelen en dat is soms best moeizaam maar ja als men een lange bal geeft op de voorwaartsen is ook vaak balverlies. Veel kansen zien we niet meer tot de 30ste minuut als de nummer 9 van ADO Den Haag de bal op links krijgt en Joël van Kaam uitspeelt en hard schiet maar een prima redding is er van Jan Dirk Baron.

De wedstrijd is dan echt in balans en een paar minuten na de kans voor de gasten is het Jorg Schreuders die een foute keuze maakt door de bal te spelen op Kian Slor terwijl aan de andere kant Jens Schraven helemaal vrij staat. Een paar minuten later wederom gevaar voor de Haagse goal als Kian Slor een voorzet geeft op Tika de Jonge maar de bal is net te hoog. Een paar minuten later is het Tika de Jonge die de bal achterlangs speelt naar Thom van Bergen maar de spits die onlangs zes keer doel trof tegen FC Emmen kan de bal nu niet binnen werken. De kansen zijn nu wel voor de thuisploeg, al voetbalt ADO nog goed mee. Gescoord werd er niet in de eerste helft en zo gingen beide ploegen met de brilstand 0-0 rusten.

Thom van Bergen bleef na rust in de kleedkamer achter want hij zit morgen weer bij de eerste selectie maar moest toch minuten maken vandaag en werd vervangen door Steyn Potma.

De eerste kans in de tweede helft is voor ADO Den Haag als de Groningse defensie in de fout gaat en de spits van ADO alleen op Jan Dirk Baron afgaat en hem passeert en dan schiet maar dan is er Thijmen Blokzijl die de bal voor de lijn kan stoppen. FC Groningen is weer gewaarschuwd. Na een uur spelen is het aan de andere kant wel raak als Joël van Kaam er op rechts vandoor gaat en de bal keurig voorgeeft en bij de eerste paal is het Jens Schraven die binnentikt, 1-0.

FC Groningan kan maar even genieten van de voorsprong want een minuut of twee later begaan Thijmen Blokzijl en Nikolas Talo een overtreding op een aanvaller van ADO Den Haag die tussen hun door wil en wordt neergelegd. Scheidsrechter van der Vaart left de bal terecht op de stip en dan is het Nick Broekhuizen die Jan Dirk Baron de verkeerde kant opstuurt en de 1-1 binnen schiet.

Een minuut of twintig voor tijd een schitterende aanval van de thuisploeg die eindigt bij Tika de Jonge die de bal op de borst aanneemt en snoeihard uithaalt maar de Haagse keeper red. Een paar minuten later bijna een identieke situatie als weer Tika de Jonge uithaalt maar nu is de keeper kansloos en vliegt de bal binnen, 2-1. In de 82ste minuut wisselt coach Sander van Gessel twee keer en brengt Agan Mjaki en Jaivy Lourens voor Jens Schraven en Joël van Kaam.

ADO Den Haag probeert dan nog een slotoffensief maar ze lijken leeg gespeeld en in de 2e minuut van de blessuretijd maakt Kian Slor aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te knallen. Een moeizame eerste helft en een betere tweede helft brengen de boys weer de drie punten en volgende week zaterdag gaan de boys op bezoek bij koploper PEC Zwolle. Om 15.00 uur wordt er dan afgetrapt nabij het stadion van PEC Zwolle. Als alles goed is zijn wij van fanvanfcgroningen.nl aanwezig bij die wedstrijd.

Uitslagen vandaag:

FC Groningen – ADO Den Haag       3-1
PEC Zwolle – Willem II                     2-1
Feyenoord – De Graafschap              3-2
Almere City – FC Emmen                  0-0

Stand:

1. PEC Zwolle                7-19
2. FC Groningen            7-16
3. Feyenoord                  7-13
4. De Graafschap           7-  9
5. ADO Den Haag          7-  9
6. Almere City                7-  5
7. Willem II                    7-  5
8. FC Emmen                 7-  3

 

Programma zaterdag 29 oktober:

PEC Zwolle – FC Groningen

Willem II – FC Emmen

Feyenoord – ADO Den Haag

Almere City – De Graafschap


Foto's bij FC Groningen o21 wint weer, nu van ADO Den Haag o21.