Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC GRONINGEN OEFENT IN SPANJE TEGEN METZ EN SPEZIA

De selectie van FC Groningen bereidt zich sinds vrijdag 2 december voor op de tweede seizoenshelft. De Trots van het Noorden gaat van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december op trainingskamp nabij het Spaanse Murcia. Daaromheen oefent de ploeg onder leiding van hoofdtrainer Dennis van der Ree drie keer in eigen land.

FC Groningen speelt aanstaande vrijdag, 9 december, een eerste oefenwedstrijd. Dit duel met SC Cambuur begint vrijdagmiddag om 13.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. Dit is een besloten wedstrijd waarbij geen publiek is toegestaan. Via de officiële communicatiekanalen doet de club verslag van dit duel. Op een later moment volgt ook een samenvatting met de hoogtepunten van deze eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Niet besloten
Het tweede oefenduel in eigen omgeving is op vrijdag 30 december met Almere City. De aftrap is die middag om 14.00 uur. Deze wedstrijd wordt eveneens op Sportpark Corpus den Hoorn gespeeld, maar is niet besloten.
Tussendoor speelt FC Groningen een oefenwedstrijd in het midden van het land. De Trots van het Noorden reist op vrijdag 23 december naar Utrecht, waar de plaatselijke FC om 13.00 uur gastheer is op Sportcomplex Zoudenbalch. FC Utrecht is de organisator van dit oefenduel en hoewel bij deze wedstrijd voor Utrecht-supporters geregistreerde kaartverkoop zal plaatsvinden, blijft het gastenvak gesloten. Hierdoor is het voor FC Groningen-supporters niet mogelijk dit oefenduel te bezoeken.

Met publiek
FC Groningen streeft er naar alle wedstrijden van het eerste elftal met publiek te spelen. Het kan bijvoorbeeld om veiligheidsredenen zijn dat er geen supporters worden toegelaten bij wedstrijden. In alle gevallen zal het mediateam van FC Groningen via de officiële clubkanalen verslag doen van de wedstrijden van de eerste selectie.

Overigens is het in deze fase niet mogelijk oefenwedstrijden in Euroborg te spelen, omdat er gedurende de winterstop werkzaamheden plaatsvinden in het stadion.

Trainingskamp Spanje
De Trots van het Noorden gaat van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december op trainingskamp nabij het Spaanse Murcia. In Spanje zal FC Groningen twee oefenwedstrijden spelen. De eerste is op zaterdag 17 december om 11.30 uur tegen FC Metz. Het duel met de Fransen in de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar zal 2 x 60 minuten duren.

Op dinsdag 20 december oefent FC Groningen voor de tweede keer op Spaanse bodem. Dan is het Italiaanse Spezia Calcio 1906 de opponent. Deze oefenwedstrijd wordt in Alicante gespeeld en kent een reguliere speeltijd van 90 minuten. De exacte locatie en de aanvangstijd van het oefenduel met de Italianen zijn nog niet definitief vastgesteld.

Mediateam FC Groningen
Een mediateam van de club reist met de selectie van FC Groningen mee om dagelijks verslag te doen vanuit het trainingskamp en uiteraard ook van de oefenwedstrijden die in Spanje worden gespeeld.