Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen overklast MVV Maastricht, 3-0 filmpjes + samenvatting

Van te voren noemde Dick Lukkien MVV Maastricht een goede ploeg maar daar viel vrijdagavond niet veel van te zien want FC Groningen overklaste de Limburgers en boekte een eenvoudige 3-0 zege. Dat was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de krachten.  FC Groningen speelde een prima eerste helft. Vanaf de eerste minuten waren de intenties van de ploeg van trainer Dick Lukkien duidelijk. Spits Romano Postema was al na 10 minuten trefzeker. De aanvaller liet een lange bal van keeper Hidde Jurjus goed doorlopen en hield sterk zijn tegenstanders af. Op die manier verwierf de spits zich een baan naar de goal van MVV en schoot koeltjes binnen, 1-0.

Jorg Schreuders kon enkele minuten later de score verdubbelen, maar keeper Romain Matthys stopte de inzet knap met zijn voet. Laros Duarte schoot na ruim een kwartier een vrije trap van een meter of 18 over het doel. Even later omspeelde Postema de keeper, maar zijn schot werd uit het doel gekopt door MVV-verdediger Ozgur Aktas.

Schreuders was bijna halverwege de eerste helft trefzeker. Een aanval uit het boekje over zeven schijven dat begon bij wederom Hidde Jurjus kwam via Thom van Bergen terecht bij speler nummer acht Isak Määttä. Zijn lage teruggetrokken voorzet werd door speler nummer negen, Schreuders, raak geschoten, 2-0. Isak Määttä speelde op zich geen goede eerste helft maar dit deed hij prima. Alleen Postema en Duarte raakten de bal niet in deze doeltreffende aanval.

De FC-storm ging een fase liggen, maar wakkerde in de slotminuten voor rust weer aan. Marco Rente kopte vanuit een hoekschop naast het doel. Schreuders krulde in blessuretijd net naast de goal na aangeven van Leandro Bacuna. De FC oogstte applaus voordat het de kleedkamers opzocht. Thijmen Blokzijl kwam direct na de pauze in het veld voor Isac Määttä. De linksback was voor de rust betrokken geweest bij een botsing waarbij hij last had van zijn hoofd. De 19.452 supporters in Euroborg zagen dat FC Groningen ook richting de Noordtribune flink gas gaf.

Luciano Valente ging goed door na 53 minuten, hield overzicht, speelde Postema in en weer bleef de spits koel. Hij schoot hard in de verre hoek en maakte zijn tweede van de avond, 3-0. Aanvoerder Bacuna schoot na een uur spelen de bal hard voorlangs het doel. FC Groningen bleef nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten onder aanvoering van de support vanaf de tribunes.

De aanvalsdrift ging ongeveer twintig minuten voor tijd even liggen. Met het inbrengen van frisse benen in de aanval met onder andere Rui Mendes, Noam Emeran en Kristian Lien gaf trainer Dick Lukkien de ploeg wapens een vierde treffer te maken. Romano Postema was in blessuretijd dichtbij zijn hattrick, maar schoot over.

Aan de andere kant van het veld kwam de FC het gehele duel niet in de problemen. De ploeg gaat met een lekker gevoel wederom een drukke week in. Maandag staat de uitwedstrijd tegen Jong PSV op het programma, volgende week vrijdag speelt de FC thuis tegen De Graafschap.

FC Groningen: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isac Määttä (Thijmen Blokzijl), Jorg Schreuders (Noam Emeran), Laros Duarte (Joey Pelupessy), Johan Hove, Luciano Valente (Rui Mendes), Thom van Bergen (Kristian Lien), Romano Postema

MVV Maastricht: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgur Aktas, Wout Coomans (Bryant Nieling), Leroy Labylle, Marko Kleinen, Nicky Souren (Muhammet Tasci), Ferre Slegers (Rayan Buifrahi), Bryan Smeets, Mart Remans (Camil Mmaee), Dalion Rocha Livramento (Nabil el Basri)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) FC Groningen: Marvin Peersman, Joey Pelupessy

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Wout Coomans