FC Groningen reserves winnen van FC Emmen reserves

Vanmiddag speelden de reserves van FC Groningen een oefenwedstrijd tegen de reserves van FC Emmen. De wedstrijd werd gespeeld in Stadion De Oude Meerdijk.

FC Groningen begon met de volgende basis:
                                          Jan de Boer
Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Marin Sverko, Yahya Kalley

Luciano Valente, Damil Dankelui, Emmanuel Matuta

Daleho Irandust, Ragnar Oratmangoen, Paulos Abraham

Wissels : Dirk-Jan Baron, Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl, Jorg Schreuder, Kian Slor, Joël van Kaam

FC Emmen begon met de volgende namen:

Max Wolfs, Mohamed Bouchouari, Michael Heylen (88. Maurilio de Lannoy), Julius Dirksen (63. Arnaud Luzayadio), Jeff Hardeveld; Ahmed el Messaoudi (46. Remy van Ekeris), Azzeddine Toufiqui; Fernando Pacheco (88. Giovarny Sluiter), Ben Scholte, Jassin Assehnoun; Gonzalo Sánchez (63. Lorenzo Ebecilio).

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd want scoorde in de 5e minuut al de 0-1 door Daleho Irandust die na slordig balverlies van FC Emmen in de lange hoek raak kon schieten. Dezelfde Dalho Irandust kreeg een grote kans op de 0-2 als hij een voorzet van Ragnar Oratmangoen in kan schieten maar Julius Dirksen gooit zich voor die bal en blokt de bal.

De wedstrijd ging daarna aardig gelijk op en ook de thuisploeg creëert wat kansen. Ben Scholte kreeg een goede kopkans na een corner van Jassin Assehnoun maar hij kopte via de stuit over en even later was het Azzeddine Toufiqui die na een voorzet van Jassin Assehnoun de 1-1 tegen de touwen knalde. Vlak voor rust dacht FC Emmen een strafschop te krijgen in één aanval nadat eerst Fernando Pacheco en 4 seconden later Jassin Asshnoun onderuit gingen maar in beide gevallen werd duidelijk de bal gespeeld, eerst door Luciano Valante en dan door Marin Sverko. Zo bleef het bij rust 1-1.

Door onvoorziene omstandigheden konden wij de wedstrijd fotografisch helaas niet meer volgen maar via een kwartier na rust was het Luciano Valente FC Groningen op een 2-1 voorsprong had gebracht nadat FC Emmen keeper Max Wolfs ( oud FC Groningen jeugdkeeper) een schot moest lossen en kon Valente de bal binnen tikken, 1-2.

Dat liet FC Emmen niet op zich zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker en via Lorenzo Ebecilio en Azzeddine Toufiqui kreeg men daar ook de mogelijkheden voor maar die werden niet benut. Ben Scholte kopte nog een keer voorlangs en aan de andere kant waren er momenten voor FC Groningen met schoten van Ragnar Oratmangoen en Damil Dankerlui maar zij wisten de voorsong niet te vergroten. In beide gevallen was Max Wolfs hun de baas. Zo bleef het in Emmen 1-2, winst dus voor FC Groningen.