Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen rond met Joey Pelupessy

Joey Pelupessy is de derde nieuwe aanwinst van FC Groningen. Vanaf het nieuwe seizoen zal hij aansluiten. De 28 jarige Pelupessy heeft een contract getekend tot medio 2025 bij de Trots van het Noorden.

FC Groningen hoopte Pelupessy al eerder naar Euroborg te halen, maar die pogingen mislukten om verschillende redenen. “Nu is het ons alsnog gelukt”, toont technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zich zeer tevreden met de komst van de middenvelder. “Joey is een ervaren speler en in een leeftijdscategorie waarin het voor ons moeilijk is om kwaliteit te vinden én vast te leggen. Ik ben dan ook enorm blij dat we Joey hebben weten te contracteren. Hij heeft ervaring in de Eredivisie én in het buitenland, is een persoonlijkheid zowel op als buiten het veld en voegt specifieke kwaliteit toe aan ons middenveld. Joey zorgt voor balans én spreekt medespelers aan binnen en buiten de lijnen. Een zeer goede prof, die ons goed kan helpen in het realiseren van onze sportieve ambities in de komende jaren.”

De in Almelo geboren Pelupessy speelde de afgelopen jaren voor het Engelse Sheffield Wednesday en was daar een zeer gewaarde speler voordat hij vertrok naar Turkije om voor Giresunspor te gaan spelen. Dat is geen succes geworden en nu staat staat hij dus voor een terugkeer naar de eredivisie. Het zal na Ragnar Oratmangoen de tweede aanwinst van FC Groningen worden voor het volgende seizoen.

Pelupessy speelde in de jeugd van SVVN tot hij werd opgenomen in de voetbalacademie van FC Twente/Heracles. Hij debuteerde op 26 september 2012 in het betaald voetbal toen hij met FC Twente aantrad in een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker, uit tegen RVVH. Datzelfde jaar speelde hij zijn eerste wedstrijden in de Europa League, tegen Hannover 96 en Helsingborgs IF. Pelupessy debuteerde op 23 februari 2013 in de eredivisie, uit tegen SC Heerenveen. Door afwezigheid van Woute Brama en Robbert Schilder begon hij die dag direct in de basis.

Pelupessy tekende op 6 juni 2014 een contract tot medio 2016 bij Heracles Almelo met een optie voor nog een jaar. Hij maakte op 17 augustus 2014 zijn debuut voor de club, in een competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Pelupessy speelde in zijn eerste jaar in Almelo de helft van de competitiewedstrijden, in 2015/16 alles. Hij won in mei 2016 de play offs met Heracles en plaatste zich zo met zijn ploeggenoten voor de voorrondes van de Europa League. Hij verlengde in juni 2016 zijn contract in Almelo tot medio 2018. Trainer John Stegeman benoemde Pelupessy in juli 2017 tot aanvoerder van Heracles, als opvolger van de vertrokken Thomas Bruns. Dit was hij voor een halfjaar.