FC Groningen schiet niets op met punt tegen FC Emmen

Groningen - Emmen

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen zaterdagavond gelijkgespeeld, 1-1. De Trots van het Noorden kwam via Ricardo Pepi in de beginfase van het duel op voorsprong. Miguel Araujo maakte vlak na de openingstreffer gelijk voor FC Emmen. Emmenaar Mike te Wierik moest na 73 minuten spelen met rood naar de kant.

De drie publiekstribunes in Euroborg waren volledig uitverkocht, in totaal zaten er 21.674 supporters in het stadion. De Noordtribune zorgde met een fantastische sfeeractie voor de juiste energie en die energie bereikte ook de spelers op het veld.

Elvis Manu frommelde zich al na 8 minuten langs verschillende tegenstanders en schoot in de korte hoek op de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor de FC. Ricardo Pepi kreeg een lage voorzet van Johan Hove en schoot raak, 1-0.

Lang kon de FC niet genieten van de voorsprong want FC Emmen scoorde binnen twee minuten tegen. Miguel Araujo rondde een vrije bal die kwam vanaf de zijkant af, 1-1. De FC-supporters bleven ook na de snelle domper als één blok achter de ploeg staan. De Trots van het Noorden bleef via onder andere Daleho Irandust druk zetten op de tegenstander. De eindpass was echter meerdere keren niet nauwkeurig genoeg. Beide ploegen gingen dan ook met een 1-1 stand de rust in.

Ook in de tweede helft zocht FC Groningen de weg naar voren en was het FC Emmen dat moest verdedigen. Maar net als in de eerste helft kreeg de FC het doel van de tegenstander moeilijk onder vuur. FC Emmen kreeg de eerste echte kans na rust na balverlies van FC Groningen op eigen helft. Invaller Danny Hoesen legde de bal af op Mohamed Bouchouari en de back schoot over het doel van Michael Verrips. De keeper pakte een schot van Lucas Bernadou stijlvol na een uur spelen.

Mike te Wierik ontving ruim een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart na een overtreding op Irandust waardoor FC Groningen in de laatste fase van het duel met een man meer op het veld stond. Hove was na 85 minuten voetbal dichtbij een treffer met een schuiver van grote afstand. Keeper Mickey van der Hart kon stoppen, maar gaf een rebound weg die niet door een FC’er in het doel kon worden gewerkt.

FC Groningen liet de Drentse tegenstander in de slotfase niet meer van de eigen helft afkomen, maar het lukte het elftal niet om het overwicht in kansen om te zetten. Een schot met het rechterbeen van Tomas Suslov leek nog gevaarlijk door een woud van benen richting het doel te gaan, maar belandde uiteindelijk naast de goal.

Het duel eindigde daardoor in 1-1. Aankomende zaterdag speelt FC Groningen thuis tegen Excelsior.

Interviews zijn van Daniel Theelen van RTV OOG.