FC Groningen snoept een puntje mee uit De Kuip

IMG_20220305_101119_921

275155853_631514551274310_7193119645424357307_n   274936837_634677510943487_4463318509807162941_n

Foto's: Ronald Bos

Vanavond op het late tijdstip van 21.00 uur troffen Feyenoord en FC Groningen elkaar in De Kuip. Sinds 2007 wisten de Groningers niet meer te winnen tegen Feyenoord en natuurlijk zou het vanavond ook een zware kluif zijn. FC Groningen moet het vanavond doen zonder trainer Danny Buijs die geschorst is en zijn taken worden waargenomen door Adrie Poldervaart met ondersteuning van Alfons Arts. Feyenoord ging eigenlijk probleemloos naar deze wedstrijd toe en de keuze was reuze voor Arne Slot.

De opstellingen van beide teams.

Screenshot_20220305-200747_Twitter   Screenshot_20220305-200613_Twitter

Pol van Boekel was vanuit Limburg naar Rotterdam gereden om deze wedstrijd in goede banen te proberen te leiden.

20220305_205927

In verband met de ongeregeldheden gisteren in Arnhem waarbij o.a. een vuurwerkbom dicht bij het hoofd van een cameraman ontplofte, die de buitenspellijnen filmde, is er vandaag geen cameraman aanwezig die dus de buitenspel lijnen filmt. Betreurenswaardig.

Om precies 21.00 uur mocht FC Groningen de wedstrijd in gang zetten.

In de 6e minuut de eerste serieuse mogelijkheid en die is voor de gasten uit Groningen als Laros Duarte met een balletje buitenkant voet Jørgen Strand Larsen weg stuurt en die loopt heel gemakkelijk Marcos Senesi eruit en een paar meter voor de achterlijn kan hij de bal inschieten maar hij raakt een been van Justin Bijlow die goed zijn goal uitkomt. Direct daarna dribbelt Luis Sinisterra het 16 meter gebied in van de Groningers maar zijn schot gaat huizenhoog over.

De eerste 20 minuten doen beide ploegen niet veel voor elkaar onder en qua balbezit is dat zelfs iets in het voordeel van FC Groningen maar echte kansen kunnen beide ploegen nog net uitspelen.

In de 23ste minuut krijgt Bart van Hintum de bal van Peter Leeuwenburgh en hij speelt Bjorn Meijer in en die speelt vervolgens de bal naar Paulos Abraham en loopt zelf door en krijgt de bal keuring terug van Paulos Abraham en dan kan Bjron Meijer de bal voorgeven en dan staat in de 16 meter Michael de Leeuw geheel vrijen vallend schiet hij de 0-1 binnen. Op dat moment wel een verassende voorsprong maar ook verdient. Feyenoord moet zich herpakken want heeft nog geen echte kans gehad tegen een heel gedisciplineerd spelend FC Groningen. Feyenoord zet dan wel aan en zet FC Groningen meer onder druk en de Groningers komen de laatste 10 minuten van de eerste helft niet meer van eigen helft af.

In de 41ste minuut schreeuwt de hele Kuip om een strafschop als Alireza Jahanbahsh het strafschopgebied indribbelt en dan op de voet van Bjorn Meijer gaat staan en dan valt en iedereen denkt dat het een overtreding is van de Groninger maar dat is niet zo.

In de 44ste minuut een echt grote kans voor de thuisploeg na een ouderwetse scrimmage voor de goal maar zowel Guus Til als Bryan Linssen krijgen de bal niet achter de Groningse goalie en even later is het Luis Sinisterra die nog een vrije schietkans krijgt maar weer is Leeuwenburgh de winnaar. Gescoord wordt er dan niet meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 rusten.

20220305_215205

20220305_200916

Twee ongewijzigde teams betreden na rust het speelveld. Feyenoord zet direct de Groninger defensie weer onder druk en moeten de Groningers vaak de bal breed spelen of terug op Leeuwenburgh.

Feyenoord wisselt in de 55ste minuut al en gaan Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh eruit en komen Cyriel Dessers en Patrik Wålemark erin. Direct daarna moet Luis Sinisterra de gelijkmaker maken als hij de bal vrij kan inkoppen na een voorzet van Marcus Pedersen maar Peter Leeuwenburgh red.

Bart van Hintum moet in de 65ste minuut redding brengen op een voorzet van Luis Sinisterra waarbij Leeuwenburgh al geklopt was. Een prachtige pass van Orkun Kökçü ging er vooraf.

De druk van Feyenoord wordt groter en groter en het is gewoon de vraag wanneer valt de goal van Feyenoord want de Groningers komen niet meer aan aanvallen toe. In de 70ste minuut gaat bij FC Groningen aanvoerder Michael de Leeuw naar de kant en wordt vervangen door Cyriel Ngonge en ook Bjorn Meijer zit op de grond en geeft aan dat hij ook niet verder kan en zal worden vervangen door Marin Ŝverko. FC Groningen staat op dat moment met 10 man en daar profiteert Feyenoord van als vanaf de kant van Bjorn Meijer een voorzet gegeven wordt door Fredrik Aursnes en Cyriel Dessers kopt de 1-1 binnen. Wissel chaos bij FC Groningen en Feyenoord profiteert.

Feyenoord gaat dan ook wisselen en brengen Jens Toornstra en Reece Nelson voor Guus Til en Marcos Senesi. Damil Dankerlui is inmiddels ook ingevallen bij FC Groningen voor Paulos Abraham.

In de 78ste minuut kan Cyriel Dessers de voorsprong voor Feyenoord binnen moeten koppen na een voorzet van Patrik Wålemark maar hij kopt voorlangs. Marcus Pedersen wordt in de 82ste minuut naar de kant gehaald en dan komt Lutsharek Geertruida binnen de lijnen. In de 88ste minuut gaat FC Groningen weer wisselen en brengen Romano Postema en Emmanuel Matuta en gaan Tomas Suslov en Mo el Hankouri eruit. Er komen dan 6 minuten extra tijd bij.

Patrik Wålemark gaat er dan nogmaals langs vanaf rechts en laat een paar Groningers staan maar zijn voorzet vindt geen Feyenoord been. Gescoord werd er ook niet meer en zo blijft het bij 1-1 in deze wedstrijd. Voor Feyenoord een teleurstelling en voor FC Groningen een prima resultaat.