Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen speelt 1-1 in oefenwedstrijd tegen SV Verl.

Op deze mooie zonnige middag speelde FC Groningen een oefenwedstrijd tegen een bekende tegenstander want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd er ook geoefend tegen de in de 3e liga uitkomende SV Verl. Vanmiddag troffen beide ploegen elkaar weer en vandaag was het SV Wietmarschen gastheer. Op een mooi complex werden we weer van harte welkom geheten. Altijd leuk om wedstrijd in Duitsland te bezoeken, vooral vanwege de gemüdlichkeit.

FC Groningen was natuurlijk niet compleet omdat enkele spelers afwezig waren door interland verplichtingen. De technische staf van FC Groningen koos voor de volgende basis vanmiddag:

Peter Leeuwenburgh

Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Marin Sverko, Bart van Hintum

Laros Duarte, Mo el Hankouri

Cyril Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham
                                          Michael de Leeuw

Op de bank zaten vandaag: Jan de Boer, Jens Schraven, Tika de Jonge, Yannick Hettinga, Luciano Valente, Romano Postema. Yahya Kalley.

Een opvallende speler aan de kant van de Duitsers was de speler met nummer 3, Cottrell Ezekwem. Schoon aan de haak 2 meter en 6 centimeter lang. De wedstrijd verliep in de eerste helft een beetje moeizaam, wat de kansen betreft. Er werd leuk gevoetbald maar voor de goals gebeurde te weinig. De eerste kansen waren wel voor de Duitsers als uit een corner de bal voor komt en tot 2x toe kreeg men de kans om te scoren maar bij het eerste schot keerde Bart van Hintum de bal op de doellijn en de 2e schot ging over. Opwinding in de ca 16e minuut als Mael Corboz een smerige overtreding begaat op Marin Sverko ( die vandaag een prima wedstrijd op de mat legde) maar de scheids hield het bij een waarschuwing. Normaal krijgt men ook een gele kaart als men een tegenstander die op doel af kan lopen maar ook dat de deed deze scheids met een waarschuwing af want hier had Nico Ochojski een prent moeten hebben.

Iets later kwamen Mo el Hankouri en Julian Schwermann heel ongelukkig met elkaar in botsing en de man van Verl had daar behoorlijk last van en moest zich enkele minuten later laten vervangen en kwam Pascal Steinwender erin.

In de 25ste minuut een eindelijk weer een schot op goal als Mo el Hankouri ( de beste Groninger vandaag) een schot lost maar de keeper kan hem pakken. FC Groningen heeft dan iets de overhand maar nog steeds gebeurt er te weinig voor de goals ondanks het niet slechte veldspel.

Een paar minuten later een aanval via Daleho Irandust die de bal meegeeft aan Cyril Ngonge aan de rechterkant en die geeft de bal voor op de inkomende Mo el Hankouri ( weer hij ) maar helaas kan hij niet genoeg kracht achter de bal zetten om hem binnen te schieten. In de 38ste minuut een mooie aanval van FC Groningen over de linkerkant Als Mo el Hankouri spits Michael de Leeuw inspeelt en die legt hem prima terug op Daleho Irandust maar hij schiet de bal hoog over. Een minuut later een hels kabaal over het sportpark als een sirene afgaat en dat betekent dat er gescoord is en daar is Mo el Hankouri verantwoordelijk voor als hij na een hele snelle aanval van de Groningers de bal krijgt aangespeeld op een meter of 14,15 en ineens uithaalt en zijn inzet is de keeper te machtig, 0-1

Dat is tevens de ruststand en is het tijd voor pommes mit bratwurst. De scheids had er zin in vandaag want hij nam een korte rust en je kon de pommes en bratwurst bijna niet zo snel opeten en hij begon alweer. Ook Danny Buijs had de aftrap gemist, zo kort was de rust.

Cyril Ngonge en Lros Duarte bleven in de kleedkamer en werden vervangen door Romano Postema en Luciano Valente. De scheidsrechter had in de 2e helft wel de kaarten meegenomen want men was nog maar goed en wel bezig of Nico Ochojski begin een smerige overtreding op Mo el Hankouri en dat leverde hem een gele kaart op, wat ook rood had kunnen zijn. Ook Marin Sverko liet even zien niet van karton te zijn want ook hij kreeg een gele kaart na een pittige overtreding net buiten de zestien meter en bijna op de achterlijn. Er waren Duitsers die wilden een strafschop maar dat gebeurde niet. Een vrije trap was hun deel en uit die vrije trap scoorde men omdat de bal in de kluts niet weggewerkt kon worden door een Groningse defensie en de bak voor de voeten kwam van Mahir Saglik die van dichtbij uithaalde en op de lijn kon ook Damil Dankerlui de bal niet keren, 1-1.

Mo el Hankouri (weer hij) kreeg de bal weer aan de linkerkant en gaf de bal voor maar net te hard voor het hoofd van Michael de Leeuw. De 2e helft verliep toch een beetje anders en vooral harder want ook Frederik Lach beging een pittige overtreding op Romano Postema en wel van achteren, gele kaart waardig.

Even later krijgen we weer een debutant in het team van FC Groningen als Jens Schraven zich op mag maken voor zijn debuut. De zoveelste speler uit de jeugdopleiding die man debuteren onder Danny Buijs. De hoeveelste speler zal dit zijn die onder Danny Buijs mag debuteren?

Jens kwam in de ploeg voor Daleho Irandust, die onopvallend speelde.

Even later kom ook Tika de Jong (de avond er voor nog scorend voor het o21 team) en hij mocht Paulos Abraham vervangen. Paulos die wel voor wat dreiging zorgde in de wedstrijd maar er ging ook veel mis bij hem. Hij heeft nog een lange weg te gaan maar dat is logisch.

Even later moet Wessel Dammers als keeper fungeren want hij haalt de bal van de lijn  na een inzet van Julian Schwermann. Daarna nog invalbeurten voor Yannick Hettinga, Yahya Kalley en Jan de Boer en zij vervingen Michael de Leeuw, Bart van Hintum en Peter Leeuwenburgh. Ook de Duitsers wisselen veelvuldig en zoals zo vaak gaat dat ten koste van het spel en ook vandaag was dat het geval. Veel was er niet meer te zien, of het moet het moment zijn dat Romano Postema de bal mee krijgt van Luciano Valente en kan schieten maar hij raakt de bal niet goed en daarom gaat de bal naast. Het laatste opmerkelijke van de wedstrijd is een gele kaart voor Wessel Dammers na vasthouden van een Verle speler in kansrijke positie.

Dat was het laatste van de wedstrijd en via een fotoreportage en filmpjes is er een beetje te zien wat er vandaag gebeurde. Uitblinker aan Groningse zijde is zonder twijfel Mo el Hankouri.

Foto’s mede met dank aan Albert Uilenberg.

Foto's bij FC Groningen speelt 1-1 in oefenwedstrijd tegen SV Verl.