FC Groningen speelt gelijk in oefenduel tegen SV Meppen.

Vanmiddag in een leeg Euroborg oefende de mannen van Danny Buijs tegen het sterke SC Meppen. De tegenstander speelt weliswaar in de 3e Bundesliga en staan daar op plaats 3 maar vergis je niet in de ktacht van de 3e Bundesligs. Een heel sterke competitie is dat.

Opstelling FC Groningen:

Jan Hoekstra

Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer

Laros Duarte, Daniël van Kaam

Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Tomas Suslov

Jørgen Strand Larsen

Wissels : Peter Leeuwenburgh, Jan de Boer, Wessel Dammers, Daleho Irandust, Patrick Joosten, Paulos Abraham, Marin Šverko, Neraysho Kasanwirjo, Romano Postema, Nikolas Talo, Luciano Valente, Nathan Holder, Jens Schraven, Thijmen Blokzijl

SV Meppen bracht de volgende namen in de wei :

Erik Domaschke

Markus Ballmert, Steffen Puttkammer, Max Dombrowka, Jeron Al Hazaimeh,

David Blacha, Beyhan Ametov, Jonas Fedl, Tobias Dombrowa

Rene Guder, Christoph Hemlein

Wissels: Yannick Osee, Matthis Harsman, Lars Bünning, Mike Bähre, Lukas Krüger, Moritz Hinnenkamp, Daniel Benke, Julius Pünt

SV Meppen dat een paar spelers mist vandaag door een corona besmetting. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor SC Meppen als vanaf links de bal wordt voorgegeven en Markus Ballmert kan uithalen maar hij raakt de bal niet goed en zo vliegt de bal naast. SV Meppen blijft dan aandringen en moet Jan Hoekstra tot 2x toe ingrijpen.

In de 9e minuut de eerste kans voor de thuisploeg als Laros Duarte de bal achter de defensie speelt op Jørgen Strand Larsen maar die kan de bal net niet goed genoeg aannemen om vrij uit te halen en kan de keeper ingrijpen.

In het eerste kwartier heeft FC Groningen veelvuldig balbezit maar kan nog geen bres slaan in de hechte Duitse defensie, dat zeer compact verdedigd. Het gaat bij FC Groningen ook veelvuldig over de linkerkant en tot 2x toe kan Bjorn Meijer een voorzet geven alleen die komen helaas nog niet aan. FC Groningen dat dus met 4 linkspoten speelt in de eerste helft.

Danny Buijs is weer erg druk met coachen en veelvuldig hoor je het van hem welbekende  “Hou druk” weer schallen door het lege stadion.

In de 31ste minuut een mogelijkheid voor SC Meppen als via via Christoph Hemlein de bal krijgt in de 16 en zijn uithaal kan geblokt worden door Mike te Wierik.

In het laatste kwartier van de eerste helft krijgen SV Meppen tot 3x toe een corner te nemen zonder al te veel gevaar al kan na de laatste corner Tobias Dombrowa van een meter of 25 uithalen maar Jan Hoekstra is paraat. In de 45ste minuut zien we een snelle aanval van FC Groningen over de rechterkant en geeft Cyril Ngonge de bal voor en kopt Jørgen Strand Larsen de bal in het zijnet. Daar blijft het bij in de eerste helft en een zeer tegenvallende eerste helft waarbij het spel van FC Groningen niet best is. Er zal in de 2e helft veelvuldig gewisseld worden en we zullen zien wie er allemaal in komen.

FC Groningen gaat spelen met de volgende 11 in de 2e heldft”

Wessel Dammers, Wessel Dammers, Marin Šverko, Nikolas Talo

Nathan Holder, Luciano Valante

Jens Schraven, Daleho Irandust, Patrick Joosten

Romano Postema

Bij SV Meppen komt in ieder geval Yannick Osee voor Jeron Al Hazaimeh.

In de 4e minuut moet Jan Hoekstra redding brengen op een goed schot in d\e korte hoek van Beyhan Ametov. Direct daarna lijkt Romano Postema onreglementair gestopt te worden op randje 16 door een verdediger maar scheidsrechter Blank geeft geen krimp.

Direct daarna moet Jonas Fedl er geblesseerd uit en komt Moritz Hinnenkmap voor hem binnen de lijnen.

In de 59ste minuut eindelijk weer eens een aanval met potentie van Groningen kant als Patrick Joosten van buiten naar binnen trekt en uithaalt maar zijn schot is niet krachtig genoeg.

In de 71ste minuut de grootste kans van de wedstrijd als vanaf het middenveld Daleho Irandust door het centrum Romano Postema wegstuurt en die schiet maar de Duitse keeper red prima.

Daleho Irandust gaat dan in de 75ste minuut naar de kant en wordt vervangen door Nathan Holder en ook Thijmen Blokzijl komt voor Nikolas Talo.

In de 77ste minuut een kans wederom voor de FC als Paulos Abraham Patrick Joosten in stelling brengt en die trek in de 16 naar binnen en haalt uit maar zijn inzet is te zwak om de keeper te passeren en zo blijft het 0-0.

In de 82ste minuut dan eindelijk een goal als Marin Šverko doorkomt aan de linkerkant en de bal voorgeeft op Jens Schraven en die haalt uit maar de keeper red prima maar op de rebound van Romano Postema is hij kansloos want hij schiet de bal in het dak van de goal en zo staan de Groningers op 1-0.

In de 87ste minuut weer een snelle Groningse aanval als Paulos Abraham aan de linkerkant er vandoor gaat, na een pass van Luciano Valente, en die geeft de bal voor waar achterin Jens Schraven de bal vanuit de lucht kan nemen maar het schot gaat over. De Duitsers proberen het nog wel maar komen amper tot schte kansen maar in de 90ste minuut valt dan toch de gelijkmaker als in de 16 meter de bal voor de voeten komt van Jeron Al Hazaimeh en hij vanuit de draai schiet en via Neraysho Kasanwirjo rolt de bal heel zachtjes over de doellijn en is Jan Hoekstra kansloos, 1-1. Dat was tevens de laatste actie van de wedstrijd en laat FC Groningen in de slotseconden de winst glippen. Maandag a.s. speelt FC Groningen in Marienvelde tegen het Duitse Rödinghausen.