Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen stelt de kaartverkoop voor aankomende uitduels uit.

FC Groningen stelt de kaartverkoop voor de resterende uitwedstrijden in 2021 uit. Vanwege de onzekerheden omtrent de coronamaatregelen – waarbij de kans bestaat dat er geen publiek bij voetbalwedstrijden aanwezig mag zijn – gaan tickets voor de uitduels met achtereenvolgens Excelsior (beker, woensdag 15 december), Heracles Almelo (zaterdag 18 december) en AZ (laatste competitieduel van het jaar op dinsdag 21 december) nog niet in de verkoop.

FC Groningen wil voorkomen dat supporters kaarten aanschaffen, terwijl in de komende periode beslist gaat worden of er weer publiek bij voetbalwedstrijden welkom is. Totdat die duidelijkheid er is, ligt de kaartverkoop voor de resterende uitduels van dit kalenderjaar stil. Normaliter zou de Trots van het Noorden vandaag – dinsdag 23 november – starten met de kaartverkoop voor de duels in Rotterdam, Almelo en Alkmaar.

Mocht er worden besloten dat er later dit kalenderjaar wel supporters mogen meereizen met FC Groningen, zal de Trots van het Noorden vanzelfsprekend kaartverkoop voor de bovengenoemde uitwedstrijden opstarten. Daarbij zal de club rekening houden met de drie categorieën waarmee het gehele seizoen al wordt gewerkt; Bus lid SV, loyaliteitsgroep en overige seizoenkaart- en clubcardhouders. Logischerwijs zal de verkoopperiode per categorie dan wel worden ingekort ten opzichte van de periode die er normaal voor staat.

Hoewel FC Groningen van mening is dat voetbalwedstrijden op een (corona)veilige manier kunnen worden georganiseerd, is de club (en het betaalde voetbal in het algemeen) afhankelijk van de besluitvorming hierover in Den Haag.