Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen stelt Paul Mattijs op non-actief

FC Groningen heeft Paul Matthijs op non-actief gezet. De directie van de Trots van het Noorden is tot dit besluit gekomen omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan binnen de FC Groningen Opleiding.

In februari maakte FC Groningen bekend dat het aflopende contract met Paul Matthijs na dit seizoen niet zou worden verlengd. Deze beslissing heeft binnen de organisatie van de Trots van het Noorden geleid tot een aantal gesprekken tussen werknemers van de club en de trainer/coach van FC Groningen onder-18.
 
Na een gesprek met algemeen directeur Wouter Gudde werd het voor de directie duidelijk dat er noodgedwongen eerder afscheid moet worden genomen van de oud-speler en jeugdtrainer van de club. Directievoorzitter Gudde zegt dit besluit zeer te betreuren. “Nadat wij onze beslissing om niet tot contractverlenging over te gaan aan Paul kenbaar hebben gemaakt, is dit besluit van invloed geworden op de sfeer en onderlinge samenwerking op de werkvloer van ons trainingscomplex op Corpus den Hoorn. Op verzoek van Paul heeft hij met mij hierover een gesprek gevoerd en alles samenvattend is dit voor ons als directie aanleiding geweest om de samenwerking eerder stop te zetten. Wij hebben Paul uitgelegd waarom we tot dit besluit zijn gekomen. Het is een pijnlijke beslissing om op deze manier afscheid te moeten nemen van iemand die veel voor de club heeft betekend en wij wensen Paul alle succes in de toekomst.”

Bron; FC Groningen