FC GRONINGEN STRIJDT VOOR IEDERE METER EN SPEELT GELIJK TEGEN FC TWENTE.

grotwe

FC Groningen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen FC Twente. In het 1000ste thuisduel van de Trots van het Noorden werd het 1-1 in Euroborg. Bij rust stond het 0-1 door een goal van Sem Steijn. Debutant Oliver Antman maakte in de tweede helft gelijk. Net als de Fin debuteerde ook Elvis Manu voor de FC.

Een enerverende eerste helft in Euroborg tijdens de 1000ste thuiswedstrijd in de historie van FC Groningen. Kansen over en weer. FC Twente verzilverde haar eerste mogelijkheid via Sem Steijn waardoor de FC na 5 minuten op achterstand kwam, 0-1.

Voor de goal viel had Tomas Suslov de keeperskunsten van doelman Lars Unnerstall al getest met aan laag schot nadat de middenvelder een groot deel van het veld met de bal aan de voet had overgestoken. Suslov zou de keeper nog twee maal op zijn weg vinden voor rust.

Daleho Irandust kreeg een bal uit de kluts net niet langs Unnerstall en schoot met bijna een half uur op de klok – oog in oog – met de doelman op de voeten van de uitkomende Duitse goalie. Een schot van debutant Elvis Manu werd uit de bovenhoek getikt terwijl spits Ricardo Pepi nog een keer over een voorzet schoot. Aan de kant van FC Twente waren Virgil Misidjan, Vaclav Cerny en Steijn dichtbij een tweede treffer voor de Tukkers.

De 20.335 supporters in het stadion stonden als één blok achter het team. Ook na rust kwam de FC energiek voor de dag. Duels werden veelvuldig gewonnen en er werd door iedere grasspriet gestreden. Manu zorgde met een schot voor het eerste gevaar en een minuut later zette de aanvaller Pepi via een steekbal is kansrijke positie. Weer was het Unnerstall die redding bracht.

In een ouderwets sfeervolle Euroborg werd de nieuweling hartstochtelijk toegezongen. Ook debutant Oliver Antman werd enthousiast begroet en de Fin had maar heel even nodig om de supporters op de banken te krijgen. Antman nam een wippertje van Johan Hove direct op de slof en roste de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1.

De Trots van het Noorden bleef knokken en het gehele stadion schreeuwde de ploeg van trainer Dennis van der Ree naar voren. Manu kreeg een kans op de winnende, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Pepi stormde in de slotfase op het doel van FC Twente af, maar kreeg de bal niet net goed genoeg onder controle. FC Groningen had de kansen ook na rust, noteerde liefst 19 doelpogingen en kwam uiteindelijk sterk terug na een vroege achterstand tot een gelijkspel tegen FC Twente.