FC Groningen toont teamgeest in overtuigende overwinning tegen Jong AZ

FC Groningen moest deze maandagavond aantreden op het altijd winderige en koude AFAS sportcomplex in Wijdewormer waar Jong AZ op de ploeg wacht. Het werd voor de mannen van Dick Lukkien een zorgeloze avond want men had niets te duchten van de Alkmaarders.

De trainer van FC Groningen begon wederom met dezelfde elf spelers als de laatste weken en je kunt zien dat de ploeg steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Wederom begon FC Groningen met vijf spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen. FC Groningen begon fel aan de wedstrijd en zette de tegenstander direct onder druk en in de 9e minuut kwam de ploeg al op voorsprong als Thom van Bergen goed doorzet en Jorg Schreuders in stelling brengt en die maakt zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en de eerste Groningse treffer, 0-1. FC Groningen kreeg daarna nog vele goede mogelijkheden om de score op te voeren en in de 32ste minuut was het raak als een corner iets voorbij de tweede paal valt en Marvin Persman de bal terug voor de goal kopt en met een subtiele voetbeweging maakt Luciano Valente de 0-2. Dezelfde Luciano Valente moet dan iets later de derde Groningse treffer maken als hij diep word gestuurd door Johan Hove maar geheel vrij voor de keeper schiet hi9j de bal ver over. Bij deze 0-2 blijft het dan na 45 minuten.

Ook in de tweede helft is FC Groningen de dominerende ploeg en is het eigenlijk wachten op meer doelpunten. In de 64ste minuut kunnen de meegereisde supporters uit Groningen weer juichen als Marco Rente opstoomt aan de rechterkant en de bal speelt op de meegekomen Jorg Schreuders en die speelt keurig Romano Postema vrij en die schiet de 0-3 binnen. Een ballenjongen van AZ moet dan ongewild meefeesten want hij staat voor de fans. Twee minuten later is het dan ook 0-4 als Radinio Balker de bal binnenkopt (of met de rug). Daarna kon coach Lukkien met een gerust hart wisselen en kregen andere jongens speeltijd, onder wie het zesde talent uit de eigen Opleiding; Thijmen Blokzijl. Vijf minuten voor tijd deed ook Van Bergen nog een duit in het zakje, waardoor de vier jonkies voorop allemaal een doelpunt achter hun naam kregen in Wijdewormer. In de slotminuut verijdelde Hidde Jurjus de enige kans van Jong AZ en hield de goalie de nul voor FC Groningen.

Jong AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro, Jurre van Aken, Wouter Goes (Tom Kerssens), Maxim Dekker, Misha Engel (Nick Köster), Loek Postma (Job Kalisvaart), Sem Dekkers, Jorn Berkhout), Ricuenop Kawal, Damienus Reverson, Finn Stam, Mexx Meerdink

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Radionio Balker, Marvin Peersman (Thijmen Blokzijl), Wouter Prins (Isac Määtä), Joey Pelupessy (Tika de Jonge), Jorg Schreuders (Laros Duarte), Johan Hove, Luciano Valante (Leandro Bacuna), Thom van Bergen, Romano Postema

Scheidsrechter: Nick Smit

Gele kaart(en) Jong AZ: Mexx Meerdink, Sem Dekkers, Maxim Dekker

Gele kaart FC Groningen: Marvin Peersman