Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen trainer Frank Wormuth ziet ontwikkeling in zijn team.

FC Groningen verloor gistermiddag kansloos van FC Twente en voor de camera van RTV Noord zei trainer Frank Wormuth dat FC Groningen geen kans maakt tegen clubs uit het linkerrijtje. Toch ziet de trainer, in tegenstelling tot vele supporters, ontwikkeling in zijn team.

Door de nederlaag is FC Groningen inmiddels afgezakt naar plaats 16 in de eredivisie, een plaats die aan het einde van het seizoen betekent vechten voor behoud van de eredivisie. Maar even terug denken aan de woorden van Danny Buijs want die zei altijd ”het is niet belangrijk waar je nu staat maar het is belangrijk waar je aan het einde van het seizoen staat”. Voor het seizoen werd gesproken bij de club over plaatsing voor de play offs voor Europees voetbal hoor je niemand meer praten in Euroborg.

Tegen RTV Noord zei de trainer "We hebben nog heel veel te doen als we op het niveau van FC Twente willen komen. We hadden geen kans, ik zie ontwikkeling, maar tegen ploegen uit het linkerrijtje hebben we geen kans. Daar kunnen we aan werken." Frank Wormuth zegt dat hij regelmatig in contact staat met technisch directeur Mark-Jan Fledderus maar over een bepaald type voetballer dat hij miste, wilde de trainer het niet hebben. "Fledderus en ik bespreken dat regelmatig. Over een type kunnen we moeilijk praten, op dit niveau is duelkracht het belangrijkste."