Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC GRONINGEN TRANSFEREERT JOOSTEN

FC Groningen heeft met Apollon Limasol overeenstemming bereikt over een transfer van Patrick Joosten naar Cyprus. De 26-jarige aanvaller had nog een verbintenis bij de Trots van het Noorden tot het einde van dit seizoen.

Patrick Joosten kwam in het seizoen 2020/2021 over van FC Utrecht en tekende een contract voor drie seizoenen in Euroborg. De aanvaller debuteerde op 13 september 2020 voor de club in het thuisduel met PSV. In zijn eerste seizoen in Groningen kwam Joosten tot 27 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde.
 
De aanvaller speelde in totaal 40 duels in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden en werd in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen verhuurd aan Cambuur. Joosten kwam dit seizoen voor het laatst in actie voor de FC als invaller in de uitwedstrijd tegen Ajax.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen heeft gekozen voor een transfer van Joosten. “Het perspectief van Patrick bij FC Groningen was voor dit seizoen gering. We zijn op zoek gegaan naar de beste oplossing voor zijn situatie. Er was belangstelling van diverse clubs en uiteindelijk hebben wij een deal weten te sluiten met Apollon Limasol. Wij wensen Patrick veel succes op Cyprus en danken hem hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen seizoenen.”

Bron: FC Groningen