FC Groningen vergeet te scoren in Kerkrade en neemt een punt mee terug

FC Groningen moest op deze late zondagmiddag/ vroege avond aantreden in het Parkstad Limburg stadion tegen het verassende presenterende Roda JC. Voor trainer Dick Lukkien een weerzien met zijn oude assistent Bas Sibum en oud spelers Teun Bijleveld en Metehan Güçlü. Na 7 competitiewedstrijden zonder winst is deze wedstrijd ontzettend belangrijk voor FC Groningen want met een resultaat de interland break ingaan is wel lekker.

FC Groningen begint niet slecht aan de wedstrijd en krijgt in de 3e minuut al een mogelijkheid als een corner net voorbij de tweede paal komt en Marvin Peersman kan koppen maar zijn inzet beland in het zijnet. In de 16e minuut haalt Jorg Schruders eens uit van een meter of 18 en keeper Loek Hamers heeft alle moeite om die bal te klemmen en moet hem in twee instanties pakken. FC Groningen begint energiek en fel aan de wedstrijd en als men de bal verliest zitten ze er direct weer bovenop. In de 26te minuut de grootste kans tot dan toe als Jorg Schreuders de bal verovert en terug legt op Joey Pelupessy en die raakt dan de lat en een paar minuten later is het Jorg Schreuders die vanaf bijna dezelfde plaats uithaalt en hij raakt ook de lat. Daar heeft FC Groningen tot twee keer toe pech. Schoten van Johan Hove en Romano Postema komen dan recht op de keeper af en eigenlijk is het wachten op een goal van de FC want Roda JC komt nauwelijks voor de goal bij Hidde Jurjus. In de 39ste minuut is het wederom de lat die redding brengt voor Roda JC want nu raakt Jorg Schreuders wederom de lat. Hoeveel pech wil je hebben. Gescoord wordt er niet en zo blijft het bij rust 0-0 en daar mag de thuisploeg heel blij mee zijn.

In de 4e minuut na rust is het Romano Postema die de eerste grote kans krijg na een voorzet van Jorg Schreuders maar hij raakt de bal niet en kan zijn oude club geen pijn doen zo. Een schot van Joey Pelupessy gaat dan net over iets later en zou houd FC Groningen druk op de Roda goal.

In de 62ste minuut het eerste gevaar van de thuisploeg als invaller en Metehan Güçlü na een vrije trap kan koppen maar recht op Hidde Jurjus af. Het spel golft dan heen en weer en het middenveld word door beide ploegen geregeld overgeslagen. FC Groningen moet blijven oppassen voor de tegenstoten van de thuisploeg want men komt er steeds vaker dreigend uit. In de 80ste minuut komt Roda dan een keer en is het Hidde Jurjus die Lennert Daneels van scoren af kan houden. Met zijn voeten brengt hij redding.

In de 83ste minuut is het verdediger Matisse Didden die redding moet brengen als een schot van Johan Hove richting het doel gaat en de keeper al weg is, na een prima vrije trap van Laros Duarte. Het spel blijft op en neer golfen en wat een energie legt FC Groningen in deze wedstrijd, complimenten voor de ploeg. Als er één ploeg verdiende te winnen was dat FC Groningen en met vier minuten extra tijd erbij lukt het niet om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Met het spel wat men vandaag op de mat heeft gelegd geeft dat vertrouwen.

Roda JC: Loek Hamers, Boyd Reith, Matisse Didden, Brian Koglin, Teun Bijleveld, Rodney Kongolo (Arjen van der Heide), Wesley Spieringhs, Sami Ouaissa, Walid Ould-Chikh (Lennerd Daneels), Enrique Peña Zauner (Marvin Paurié), Maximilian Schmid (Metehan Güçlü)

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman, Wouter Prins (Isac Määtä), Jorg Schreuders, Johan Hove, Joey Pelupessy, Luciano Valente (Laros Duarte), Thom van Bergen, Romano Postema

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaart(en) Roda JC: Matisse Didden, Boyd Reith, Sami Ouaissa Gele kaart(en) FC Groningen: Jorg Schreuders