FC Groningen verliest belangrijke wedstrijd in Volendam

Een degradatieduel vanmiddag in het Kras Stadion in Volendam waar FC Groningen op bezoek moest bij FC Volendam. Winst zou ontzettend belangrijk zijn voor de mannen van Dennis van der Ree want zo zou je FC Volendam weer passeren op de ranglijst. Een verassende opstelling bij FC Groningen want nieuweling Matĕj Chaluš kreeg direct een basisplaats en ook Ramon Pascal Lundqvist verscheen aan de aftrap.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Liam van Gelderen, na een goede voorzet van Isak Määtä, en een kopbal en een schot van Ricardo Pepi grote kansen om op voorsprong te komen maar de kansen werden niet benut. Als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander het wel zeggen ze vaak en vandaag was dat ook zo. Een te korte terugspeelbal op het stroeve kunstgras van Matĕj Chaluš werd onderschept door Gaetano Oristanio en die omspeelde Michael Verrips en tikte de 1-0 binnen. Daarna was FC Groningen het even kwijt en kreeg de thuisploeg licht de overhand en had het de voorsprong kunnen uitbouwen na een goede kans van Derry Murkin maar die ging er niet in. De grootste kans was echter voor Johan Hove die vrij voor Filip Stanković de bal in het zijnet knalde. Dit was de kans om voor de rust nog gelijk te komen.

Een minuut of vijf na de rust was het Johan Hove die wel de gelijkmaker binnenwerkte nadat een hoekschop werd ingekopt door Matĕj Chaluš en die bal zou naast zijn gegaan ware het niet dat Thijmen Blokzijl met een uiterste krachtsinspanning de bak net voor de achterlijn nog terug kon tikken en daar stond Johan Hove om de 1-1 binnen te werken.

Vijf minuten later stond het alweer 2-1 nadat er heel slecht verdedigd werd in het Groningse strafschopgebied en Calvin Twigt geheel vrijstaand een voorzet van rechts binnen kon koppen. In de 66e minuut was het Thijmen Blokzijl die met een prima redding op de lijn de achterstand niet groter liet worden en in de 73ste minuut kwam. Een minuut of 17 voor het einde van de officiële tijd kwam FC Groningen weer langszij als invaller Daleho Irandust de bal diep speelt op Ricardo Pepi en die haalt hard uit en via de onderarm van de Volendam goalie gaat de bal binnen, 2-2. Lang kan FC Groningen niet genieten van de gelijkmaker want een minuut of vijf later komt de thuisploeg weer op voorsprong als een voorzet van rechts van richting veranderd wordt door Isak Määtä en dan is Matĕj Chaluš spits Robert Mühren helemaal kwijt en die kan bijna op de doellijn de 3-2 binnen rammen. Tomáš Suslov was nog dicht bij de gelijkmaker met een prima vrije trap maar Filip Stanković capituleerde niet. FC Groningen probeerde het nog wel maar scoren kon men niet meer en zo bleven de punten in Volendam. FC Groningen blijft door dit resultaat onderaan de ranglijst bungelenen hoe men dit keert is de grote vraag. Volgende week zondag om 16.45 is FC Twente de tegenstander in Euroborg,

Hierbij een paar foto;s en filmpje van de wedstrijd en er staan maar weinig foto’s op omdat ons werd verboden door FC Volendam om foto’s te maken van de wedstrijd.

FC Volendam: Filip Stanković, Biran Plat, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Josh Flint, Derry Murkin, Florent da Silva, Carel Eiting, Calvin Twigt (Flip Klomp), Gaetano Oristanio (Lequincio Zeefuik), Robert Mühren (Francesco Antonucci).

FC Groningen: Michael Verrips, Liam van Gelderen, Matĕj Chaluš, Thijmen Blokzijl (Daleho Irandust), Mads Bech, Isac Määtä, Ragnar Oratmangoen ( Mike te Wierik), Johan Hove, Tomáš Suslov, Ramon Pascal Lundqvist (Thom van Bergen), Ricardo Pepi

Gele kaarten: Isac Määtä

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof