Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen verliest de derby van het noorden komt meer in de problemen

Zondagmiddag troffen FC Groningen elkaar in de lunchwedstrijd in de Euroborg. De belangen waren groot voor beide ploegen maar vooral voor de thuisploeg. De drie punten zijn kei en keihard nodig in de strijd tegen degradatie en SC Heerenveen had de punten hard nodig in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. Eerder de middag werd bekend gemaakt dat dus Dick Lukkien de nieuwe trainer is vanaf het volgend seizoen bij FC Groningen en wat doet dit met de spelersgroep?

FC Groningen begon beter aan de wedstrijd en kreeg via Elvis Manu een grote kans maar zijn schot spatte op de onderkant van de lat uit elkaar. In de 12 minuut gingen alle sjaals die de 21.247 supporters bij de ingang hadden gekregen de lucht in. Een schitterende sfeeractie, georganiseerd door de Ultra’s die nogmaals lieten blijken ‘Ongeacht de Stand’ achter hun club te staan. Dit zijn actie’s die iedereen kan waarderen, beter als wat er later gebeurde.

De tweede kans in de wedstrijd was ook voor de thuisploeg als Thijmen Blokzijl de bal voor de voeten krijgt en hij haalt uit maar het schot gaat net naast. De eerste mogelijkheid voor de gasten was voor Ché Nunnely maar hij schoot iets te gehaast en daarom ging zijn schot over.

In de 27ste minuut had SC Heerenveen de hulp nodig van Michael Verrips om de leiding te pakken want een afstandschot verwerkte de Groningse goalie niet goed en de bal viel voor de voeten van Sydney van Hooijdonk en die had geen moeite om de rebound binnen te schieten, 0-1. Na deze goal was FC Groningen het helemaal kwijt en controleerde Heerenveen de wedstrijd. Vijf minuten voor rust geklungel in de Groningse defensie en wederom was het Sydney van Hooijdonk die een rebound kon afmaken, 0-2. Vlak voor rust was Laros Duarte nog gevaarlijk maar zijn schot werd gepakt door Xavier Mous.

Na de rust controleerde Heerenveen de wedstrijd al zocht FC Groningen veelvuldig de aanval maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Jetro Willems kreeg de beste mogelijkheden als hij eerst van afstand schiet en later schot hij een bal snoeihard over. Wat de thuisploeg ook probeerde de bezoekers bleven eenvoudig overeind. Dennis van der Rhee stuurde Radinio Balker mee naar het front en bracht met Matĕj Chaluš nog lengte in de ploeg om meer dreiging in de luchtduels te krijgen want alle luchtduels werden gewonnen door Heerenveen. Een begrijpelijke wissel maar het bracht geen zoden aan de dijk. Een minuut of tien voor het einde werd het duel stilgelegd omdat een onverlaat het veld op kwam en direct in de kraag werd gevat door een paar stewards Direct brak er onrust uit op de tribune waar die gast vandaag kwam en mensen gingen elkaar te lijf. Jetro Willems ging naar de gasten toe om proberen ze tot rust te manen en hij werd geslagen door een hersenloze imbeciel. Hoe waag je het om je eigen speler te gaan slaan. Laten we hopen dat Jetro aangifte gaat doen bij de politie en dat deze gast streng gestraft gaat worden want dit hoort niet bij FC Groningen. De wedstrijd werd na een afkoelperiode hervat maar daarin gebeurde niets meer en zo won SC Heerenveen deze editie van de Derby van het Noorden en doet het volop mee voor een plaats in de play-offs en voor FC Groningen gaat het moeilijker en moeilijker worden om zich te handhaven in de eredivisie.

 

FC Groningen: Michael Verrips, Radinio Balker, Thijmen Blokzijl, Mads Bech Sørensen, Jetro Willems, Tomáš Suslov (Matĕj Chaluš) , Laros Duarte (Olicer Antman), Johan Hove, Elvis Manu (Liam van Gelderen), Rivardo Pepi, Isac Määtä

SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri, Ché Nunnely, Pelle van Amersfoort, Osame Sahraoui, Sydney van Hooijdonk

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart SC Heerenveen: Thom Haye

 


Foto's bij FC Groningen verliest de derby van het noorden komt meer in de problemen