FC Groningen speelde vanmiddag de laatste wedstrijd van het jaar 2022 in de eigen Euroborg tegen Fortuna Sittard. Ruim 21.000 toeschouwers waren getuigen van een zure nederlaag van de trots van het noorden.

Trainer Frank Wormuth had zijn elftal op drie plaatsen gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Utrecht. Radinio Balker was weer fit en verving Marin Sverko, Daleho Irandust had weer eens een basisplaats en Damil Dankerlui moest weer op de bank plaatsnemen en ook Ragnar Oratmangoen speelde voor Joey Pelupessy. Voor de zoveelste keer wisselde hij zijn basis.

In de eerste helft was de thuisploeg die verreweg het meeste balbezit had en de gasten uit Sittard parkeerden de bus. Kansen leverde het de thuisploeg bijna niet op. Speldenprikjes mag je het noemen en dat kwam ook vooral omdat het baltempo van FC Groningen veel te laag was en er werd niet genoeg over de flanken gespeeld. Daar is een tegenstander die zo verdedigd pijn te doen. Toch kon de Euroborg juichen in de eerste helft want het was uitblinker Neraysho Kasanwirjo die met een prachtige lange pass, niet zijn eerste deze middag, vanaf de rechterkant naar Ragnar Oratmangoen aan de linkerkant en die gaf de bal voor en spits Ricardo Pepi was paraat om de 1-0 binnen te tikken. Met deze voorsprong ging de thuisploeg dan de kleedkamer in, moet toch een goed gevoel geven.

Eigenlijk verwacht je dan dat de thuisploeg doorgaat en probeert de tweede goal te maken maar het tegendeel was waar. Fortuna ging meer mee voetballen en daar hadden de Groningers het best moeilijk mee. Grote kansen waren er echter niet te noteren. Tot in de 58ste minuut oud FC Groningen spits Paul Gladon binnen de lijnen kwam en de gasten opportunistisch gingen spelen. Veel lange hoge ballen en in de 78ste minuut was het dan Paul Gladon die de 1-1 binnenkopte na een voorzet van de rechterkant. Zes minuten later was het wederom raak als dezelfde Paul Gladon een voorzet vanaf links binnentikte en Peter Leeuwenburgh kansloos liet, zo stond het maar zo 1-2.

De thuisploeg rechte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker en in de 91ste minuut viel die dan. Invaller Cyroel Ngonge werd op rechts aangespeeld en die vond voor de goal Florian Krüger en die tikte de 2-2 binnen, Iedereen in het stadion dacht dat dit de eindstand zou zijn maar er kwamen zeven minuten extra tijd bij en die waren nog niet om. Dat hebben de Groningers geweten want in de 95ste minuut mocht Tijjani Noslin een hoekschop binnentikken. Zeer slecht verdedigen van Groningen kant en zo nam Fortuna Sittard de drie punten mee terug naar het verre Sittard. Wat een tegenvaller voor de thuisploeg en de Z-side liet zich horen met de teksten “Wormuth rot op” en een groot fluitconcert. Of dat de oplossing is moet je afvragen maar dat er iets moet gebeuren dat is duidelijk want zo gaat het niet goed bij FC Groningen. Werk aan de winkel voor Marc-Jan Fledderus?

FC Groningen: Peter Leeuwnburgh, Neraysho Kasanwirjo (Damil Dankerlui), Mike te Wierik, Radinio Balker, Isak Määtä, Laros Duarte, Luciano Valente (Joey Pelupessy), Daleho Irandust (Tomáš Suslov), Florian Krüger, Ragnar Oratmangoen (Cyriel Ngonge), Ricardo Pepi

Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Iñigo Cordoba (Umaro Embalo), Arianit Ferati (Deroy Duarte), Doğan Erdoğan, Rémy Vita (Tijjani Noslin), Cole Basset (Paul Gladon), Burak Yilmaz.

Gele kaarten FC Groningen: Radionio Balker, Mike te Wierik

Gele kaarten Fortuna Sittard: Julio Velazquez, Iñigo Cordoba, Umaro Embalo, Tijaani Noslin

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Interviews Mike te Wierik en Frank Wormuth van Daniel Theelen van Oog TV

Foto's bij FC Groningen verliest de laatste wedstrijd van 2022 in eigen Euroborg., verslag, foto's en interviews