FC Groningen verliest in Hannover.

FC Groningen was de afgelopen week op trainingskamp in het Duitse Barsinghausen en sloot dat af met en wedstrijd in het Eilenrieden Stadion tegen Hannover’96. Het stadion van het tweede team van Hannover’96. Ruim 100 fans uit Groningen waren op het duel afgekomen.

FC Groningen begon in de volgende opstelling:
                                           Michael Verrips
Liam van Gelderen, Mike te Wierik, Marin Sverko, Neraysho Kasanwirjo
                                Laros Duarte, Joey Pelypessy
                 Cyriel Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham
                                         Jørgen Strand Larsen

Peter Leeuwenburgh, Jan Hoekstra, Romano Postema en Nordin Musampa waren niet inzetbaar wegens blessure’s.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd zonder een echte kans te creëren en na een minuut of wat namen de Duitsers het heft in handen en bleven de gehele wedstrijd de betere ploeg. Ook wel logisch want ze zijn al veel verder in de voorbereiding dan FC Groningen. Hannover’69 moet volgende week al aantreden in de competitie en FC Groningen heeft nog een week of drie voordat de competitie begint.
De eerste de beste aanval van Hannover was gelijk raak nadat eerst Michael Verrips prima redding bracht op een schot maar de bal stuiterde terug het veld in en was spits Max Besuschkow er als de kippen bij om de bal over de Groningse goalie binnen te koppen, 1-0.
Beide ploegen hadden in het verdere verloop van de eerste helft moeite om kansen te creëren en daarom bleef het bij de 1-0 ruststand.

In de tweede helft en nieuw elftal van FC Groningen binnen de lijnen met:
                                           Jan de Boer
Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Radinio Balker, Yahya Kally
                         Manu Matuta, Daniel van Kaam
  Tomas Suslov, Ramon Pascal Lundqvist, Ragnar Oratmangoen
                                     Michael de Leeuw
Later in de tweede helft kwamen Luciano Valante en Patrick Joosten nog binnen de lijnen.

Ook Hannover’96 bracht een nieuw team in het veld en in deze tweede helft was er iets meer ruimte om te voetballen maar je kon ook in deze tweede helft duidelijk zien dat de Duitsers verder waren in de voorbereiding, vooral in fysiek opzicht.
In de 65ste minuut maakte Max Besuschkow zijn tweede van de middag na een hoge voorzet van rechts waar Jan de Boer de bal niet ver genoeg weg kon werken en de spits de bal direct op de slof nam en de bal binnen viel, 2-0.
Het gevaarlijkste moment van de kant van de FC kwam enkele minuten later via Ragnar Oratmangoen. De aanvaller schoot hard over het doel. Hannover 96 gooide met nog ruim een kwartier te spelen het duel geheel in het slot. Hendrik Weydandt nam een afvallende bal direct op de slof en scoorde op zeer fraaie wijze,3-0.

FC Groningen keert vandaag huiswaarts na een intensief en nuttig trainingskamp. Komende woensdag 13 juli staat in Veelerveen de volgende oefenwedstrijd op het programma. Aftrap tegen VV Veelerveen is om 19.00 uur.

Foto's bij FC Groningen verliest in Hannover.