FC Groningen verliest in leeg Euroborg va Ajax.

Nadat iedereen een beetje bijgekomen is van de incidenten van een aantal hersenloze imbecielen kan dan eindelijk vanmiddag de wedstrijd FC Groningen – Ajax gespeeld worden. Helaas zonder publiek en dat is te danken aan die hersenloze imbecielen.

De wedstrijd wordt hervat met een vrije trap in minuut negen want toen werd de wedstrijd stil gelegd en vanuit die vrije trap is het dan bijna raak als de bal komt bij Dušan Tadić en die legt de bal terug en Steven Bergwijn kan vrij inkoppen maar Peter Leeuwenburg kan redding brengen. In de 16e minuut is het een aanval door het midden van de Amsterdammers en kan Mohammed Kudus schieten maar het schot gaat over. In de 17e minuut een aanval van de Amsterdammers waarbij Dušan Tadić Owen Wijndal de zestien in stuurt en die wordt neergelegd door Laros Duarte en dat is een strafschop. Dušan Tadić neemt de bal en stuurt Peter Leeuwenburgh de verkeerde kant op, 0-1.

Ricardo Pepi moet dan later de strijd staken nadat hij een hand van Jorrel Hato in het gezicht kreeg en daarbij verloor hij zijn contactlens en had veel pijn aan zijn oog. Florian Krüger is zijn vervanger.

In de 30ste minuut de eerste keer dat de thuisploeg gevaarlijk kan worden maar invaller Florian Krüger kan net niet uithalen na een fout van Kenneth Taylor.

Ajax is en blijft de dominante ploeg en FC Groningen komt niet of nauwelijks voor de goal geweest. In de 37ste minuut zijn ze er dan eens en is het Jorrel Hato die een voorzet wegkopt en precies voor de voeten van Oliver Antman en die haalt uit op randje zestien meter maar het schot gaat over. Een minuut later staat het maar zo 1-1 met het eerste schot tussen de palen en die is direct raak. Florian Krüger is het die scoort, met behulp van Gerónimo Rullie die de bal onder de arm door laat gaan.

Ajax blijft de dominante ploeg en blijft kansen creëren en zowel Dušan Tadić als Mohammed Kudus krijgen goede kansen maar eerst red Nordin Musampa en dan is het Peter Leeuwenburgh die redding brengt. In de 49e minuut een gevaarlijke aanval van FC Groningen als Florian Krüger de bal diep geeft op Oliver Antman en die haalt uit en via de vingertoppen van de Ajax goalie gaat de bal naast. Bij de 1-1 blijft het dan bij rust. Een stand waar de thuisploeg blij mee zal zijn.

De eerste kans in de tweede helft is voor Brian Brobbey maar hij kopt een voorzet van Dušan Tadić over. FC Groningen begint na die kans ook beter te voetballen en trekt veelvuldig ten aanval. In de 52ste minuut de kans voor FC Groningen als Jorg Schreuders de bal diep speelt op Johan Hove en die legt de bal breed waar Isak Määtä en Florian Krüger vrij zijn en de laatste schiet de bal dan over vrij voor de keeper. Dit was de kans op de voorsprong voor FC Groningen. Direct daarna is het Mohammed Kudus die naar binnen komt vanaf rechts en de bal net over de kruising knalt. Een levendige tweede helft tot dan toe waar FC Groningen zich bepaald niet verstopt.

In de 57ste minuut slecht uitverdedigen van FC Groningen na een corner en Jorrel Hato kan dan inschieten van dichtbij maar Peter Leeuwenburg red prima.

In de 68ste minuut neemt Ajax weer de leiding als een voorzet vanaf rechts van Mohammed Kudus door Brian Brobbey binnen wordt gelopen. Radinio Balker kon niet ingrijpen en misschien raakt hij de bal nog wel als de bal het doel in rolt, 1-2. In de 81ste minuut lijkt Ajax de wedstrijd te beslissen als het een vrije trap krijgt aan de linkerkant van het veld. Dušan Tadić neemt de bal en bergt hem heel scherp voor en dan is het Radinio Balker die de bal eigen goal werkt en zo staat het maar zo 1-3. In de tegenaanval komt FC Groningen toch terug in de wedstrijd als Laros Duarte de bal vanaf de linkerkant keurig binnen krult in de verre hoek, 2-3. Prima goal van de man die de strafschop veroorzaakte waardoor Ajax op 0-1 kwam.

Hier blijft het dan bij en verliest FC Groningen deze merkwaardige wedstrijd en heeft het Ajax goed partij heeft gegeven.

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh, Jorg Schreuders (Thom van Bergen),Radinio Balker, Mads Bech, Nordin Musampa, Tomáš Suslov, Laros Duarte, Johan Hove, Oliver Antman (Daleho Irandust), Isac Määtä, Ricardo Pepi (Florian Krüger)

Ajax: Gerónimo Rullie, Devyne Rensch, Jurriën Timber, Jorrel Hato, Owen Wijndal (Davy Klaassen), Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn, Dušan Tadić, Brian Brobbey (Mika Godts)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart FC Groningen: Ricardo Pepi, Mats Bech, Nordin Musampa