Naast het stadion van Hamburger SC speelde FC Groningen een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen het naar de 2e Bundesliga gegradeerde Hamburger SV. Onder toeziend ook van HSV legende Horst Hrubesch.

Wissels”: Jan de Boer, Romano Postema, Pim Betzema, Yannick Hettinga, Tika de Jonge, Yahya Kalley

Nieuwelingen Laros Duarte en Yahya Kalley zitten dus direct bij de selectie vandaan en Laros Duarte mag direct in de basis starten.

HSV deed het met de volgende namen:
Johansson, Heyer, Schonlau, Kinsombi, Kittel, Wintzheimer, Meissner, Meffert, Muheim, Rorh en Alidou. Geen Ludovit Reis want die is met Jong Oranje op pad.

FC Groningen begon lekker aan de wedstrijd want binnen 27 seconden stond het al 1-0 na een aanval over de rechterkant waarbij Mo el Hankouri buitenspel ophief en de bal voorgeven werd op Manuel Wintzheimer gaf die moeiteloos de 1-0 kon binnen schieten.

De eerstvolgende aanval van de FC leverde direct gevaar op toen Bjorn Meijer de bal voorgaf vanaf links en Michael de Leeuw net de laat was om de 1-1 te maken.

In de 23 ste minuut komt HSV bijna op 2-0 na een mooie aanval door het centrum en de bal kwam voor de voeten van Kittel die uithaalde en de bal ging via een Groninger schouder/hoofd naast de goal van Jan Hoekstra. De wedstrijd ging op dat moment gelijk op en in de 25ste minuut kreeg FC Groningen een strafschop nadat Mo el Hankouri neer werd gelegd in de 16 en hij ging zelf achter de bal staan en stuurde keeper Johansson de verkeerde kant op, 1-1. Een paar minuten later zagen we een mooi afstand schot van Alidou van HSV die net voorbij de goal ging.  Daarna zagen we een beetje een rumourige fase waarbij een paar minder leuke momenten werden te noteren. Mo el Hankouri was erbij betrokken want hij maakte een overtreding en direct daarna een pittige overtreding op Cyril Ngonge en de trainer van HSV was niet blij met de situaties en liet dat blijken en natuurlijk deed Danny Buijs ook een kleine duit in het zakje. Beetje irritatie om niks in tot dan toe een leuke 1e helft.

In de 40ste minuut kreeg HSV een vrije trap van een meter of 18 en specialist Kittel mocht de bal nemen, trapte de bal over de muur maar Jan Hoekstra was alert en ranselde de bal uit de goal. In de laatste minuut van de eerste helft een lange bal van Mo el Hankouri van achteruit op Cyril Ngonge en die omspeelde zijn man en haalde uit in de korte hoek maar de HSV goalie liet zich niet verassen. Zo ging men rusten met 1-1.

Na rust zagen we Laros Duarte niet terug en voor hem in de plaats kwam Damil Dankerlui. Dankerlui die zich direct liet gelden want hij stoomde op de rechterkant door en gaf de bal voor en helaas kwam de bal achter Michael de Leeuw anders had de spits af kunnen werken op goal. Direct daarna een snelle aanval van FC Groningen over de linkerkant als Cyril Ngonge de bal meegeeft op Bjorn Meijer en hij houd het overzicht en geeft de bal aan Damil Dankerlui die de bal net naast schiet. Even later een misverstand in de Groningse defensie. Een afstandschot kwam op de borst van Jan Hoekstra en voor de voeten van Mike te Wierik die de bal rustig teruglegde zodat Jan Hoekstra de bal weg kon schieten maar Hoekstra pakte de bal in de handen en dat is een terugspeelbal. Gevolg was een vrije trap voor de Duitse ploeg. Gelukkig voor Jan Hoekstra leverde dat geen gevaar op.

Even later de ideale gelegenheid voor HSV om op 2-1 te komen na een mooie aanval via de linkerkant en Meissner de bal bijna in een leeg doel kon schieten maar hij schoot de bal ver over. Een poosje later was het wel 2-1 na een overtreding van Wessel Dammers op Wintzheimer en Kittel verschalkte Jan Hoekstra vanaf 11 meter.

Daarna kwam (60ste minuut) Romano Postema in de ploeg voor Michael de Leeuw en HSV wisselde direct een stuk of 5 spelers.

In minuut 75 een lange bal van HSV achter de Groningse defensie en Gladzel kon de bal aannemen en Jan Hoekstra omspelen en d\e bal in de goal schieten en zo stond het 3-1.

In minuut 77 de eerste minuten voor Yahya Kalley in het shirt van FC Groningen als hij in de ploeg komt voor Bjorn Meijer.

In de 86ste minuut komen “jonkies” Pim Betzema en Yannick Hettinga binnen de lijnen voor Patrick Joosten en Cyril Ngonge. Gescoord werd er niet meer en zo verloor FC Groningen deze wedstrijd met 3-1