Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen verliest oefenduel tegen PEC Zwolle.

Op een koud sportpark Corpus den Hoorn speelden FC Groningen en PEC Zwolle vanmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen elkaar.

FC Groningen begon deze wedstrijd met: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna, Marco Rente, Nick Bakker (Marvin Peersman), Wouter Prins (Isac Määtä), Jorg Schreuders, Joey Pelupessy, Johan Hove, Luciano Valente, Romano Postema, Thom van Bergen.

PEC Zwolle begon met de volgende namen: Mike Hauptmeijer, Sam Kersten, Anoua el Azzouzi, Thomas Lam, Damian van der Haar, Eliano Reijnders, Younes Namli, Davy van den Berg, Ody Velanas, Lennart Thy, Ferdy Druijff (Tolios Velios)

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor de teruggekeerde Nick Bakker omdat Marvin Peersman tegen Excelsior voor de bekerwedstrijd van volgende week dinsdag geschorst is dus dan lijkt het normaal dat Nick Bakker zijn plaats dan gaat innemen. PEC Zwolle had in vergelijking met de laatste wedstrijd drie spelers niet in de basis opgenomen. Bram van Polen, Zico Buurmeester en McNulty begonnen niet.

In de eerste helft waren beide ploegen gewaagd aan elkaar en de beste en meeste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het aan scorende vermogen want scoren gaat de ploeg heel moeilijk af. Zal men zich deze window nog aanvallend gaan versterken, dat lijkt wel in de lijn der verwachting. Door de naam van Koes Kostons van MVV kan een streep want de aanvaller heeft bedankt. De vraag is ook wanneer Kevin van Veen weer fit is en wanneer hij weer speeltijd krijgt. Tegen Excelsior zal de spits ook nog niet beschikbaar zijn zei Dick Lukkien na afloop. Ook verdedigend stond het vandaag niet echt top want de eerste de beste kans voor PEC Zwolle was raak als spits Ferdy Druijff doeltreffend uithaalt. FC Groningen bleef het daarna gewoon proberen en slecht speelde de ploeg niet. PEC Zwolle net zo, men speelde niet slecht en het kwam zelfs op 0-2 als Anour el Azzouzi scoort. Met de 0-2 gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft ging het wederom gelijk op alleen scoorde alleen PEC Zwolle nog een keer want Tolios Velios werkte een mooie aanval goed af 0-3. Beide ploegen kregen nog wel mogelijkheden tot scoren, bij FC Groningen kreeg Leandro Bacuna een paar dotten van schietkansen maar had het vizier niet op scherp staan, maar geen van beide wist het net nog te vinden en zo won PEC Zwolle met 0-3 deze oefenwedstrijd.

FC Groningen trainer Dick Lukkien gaf na afloop in een gesprek met RTV Noord (www.rtvnoord.nl) aan dat hij het volste vertrouwen heeft in de spitsen die hij nu tot zijn beschikking heeft. Hij zei o.a. 'Ik heb vertrouwen in alle mannen die wij op het veld hebben. En vandaag was een mindere wedstrijd. Nou, ook dat kan een keer gebeuren. Dus dan moeten wij daar weer de goede dingen uithalen en mee aan de slag gaan. Maar ik vind dat wij op de goede weg zijn en dat is volgens mij ook voor de winterstop gebleken.' Verder zei de trainer o.a. het volgende over de wedstrijd 'Nou, dat is een prima weerstand voor ons en ik denk ook dat wij voldoende kansen hebben gehad. We hebben ook voldoende mogelijkheden gehad om de wedstrijd punten te halen, alleen is dat niet gebeurd. En dus gaan we daar mee aan de slag.'

Volgende week dinsdag gaat het weer om het echie als FC Groningen op bezoek gaat in Rotterdam als men in de strijd om de KNVB beker aantreed tegen Excelsior. De vrijdag daarna gaat men op bezoek bij de oude ploeg van de huidige FC trainer Dick Lukkien en de maandag erop gaat men op bezoek bij Jong Ajax.