Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen verliest ruim van Sparta Rotterdam

Groningen sparta

De laatste wedstrijd van het rampseizoen 2022/2023 van FC Groningen speelde men in een troosteloze legen stadion Euroborg tegen Sparta. Eigenlijk past dit wel bij een troosteloos seizoen waarin de ploeg al gedegradeerd is. Ook de uitslag van vandaag past bij dit seizoen van FC Groningen want het werd maar liefst 0-5. Sparta trainer Maurice Steijn gaf een paar spelers rust want voor zijn ploeg stond niet veel meer op het spel want de play-offs waren gehaald. Deze week wacht daarin FC Utrecht.

In de eerste helft was het een saaie vertoning waarin beide ploegen niet veel creëerden. Het eerste gevaarlijke moment was in de 15e minuut toen Mica Pinto van afstand uithaalde maar kon Jan de Boer, die de voorkeur kreeg boven Peter Leeuwenburgh, niet verassen. Vijf minuten later de grootste kans voor de thuisploeg en oud Spartaan Laros Duarte was daar verantwoordelijk voor en hij dwong Nick Olij tot een redding al was het moeizaam. In de 24ste minuut kwam de wedstrijd op zijn kop te staan als Nordin Musampa rood krijgt wegens het naar de grond trekken van Dirk Abels. Te zwaar gestraft misschien maar de thuisploeg moest wel met toen man door. De daaropvolgende vrije trap werd door Jonathan de Guzman achter Jan de Boer geschoten, 0-1. Na deze heerlijke goal viel er weinig meer te beleven in de eerste helft. Sparta bleef met één man meer de betere in de Euroborg, maar kwam niet veel verder dan een aantal gevaarlijke voorzetten. Het was Groningen dat de beste kans kreeg. Johan Hove stuurde Ricardo Pepi naar Nick Olij, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de doelman het bolwerk kon onderscheppen. Laros Duarte schoot een vrije trap nog net over maar daar bleef het bij in de eerste helft.

Na rust probeerde Sparta de wedstrijd snel te beslissen en kreeg aardige kansen om dat te doen. Tobias Lauritsen werd door Arno Verschueren in stelling gebracht maar zijn schot kwam recht in de handen van Jan de Boer maar twee minuten had de Groninger goalie geen antwoord op een schot van Younes Namli alleen hij raakte de onderkant van de lat. Tobias Lauritsen schoot nog naast in kansrijke positie en Jan de Boer had nog een geweldige redding in huis op een kopbal van Arno Verschueren. In de 58ste moest de goalie toch vissen als Koki Saito de 0-2 binnenschiet. Niet veel later had Saito ook nog de 0-3 kunnen maken. De Japanner kon opnieuw uithalen, maar schoot dit keer voorlangs. Het kon eigenlijk niet uitblijven dat Sparta meer goals ging maken vanmiddag en dat gebeurde ook want in de 75ste minuut schoot Arno Verschueren na een voorzet van Dirk Abels de 0-3 tegen de touwen en vier minuten later werd het nog 0-4 door een goal van spits Tobias Lauritsen die een fout van Jan de Boer afstrafte. Een minuut voor tijd werd het nog 0-5 als Vito van Crooij een strafschop benut.

Zo kwam er een einde aan een desastreus seizoen voor FC Groningen en is het uithuilen en opnieuw beginnen en Sparta kan zich opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal na een topseizoen.

FC Groningen: Jan de Boer, Jorg Schreuders, Radinio Balker (Matej Chalus), Mats Bech Sørensen, Nordin Musampa, Tomáš Suslov, Laros Duarte, Oliver Antman (Daleho Irandust), Johan Hove, Isac Määtä (Thijmen Blokzijl, Ricardo Pepi

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo (Rick Meissen), Bart Vriends (Koki Saito), Mike Eerdhuijzen (Adil Auassar), Mica Pinto (Aaron Meijers), Dirk Abels, Younes Namli (Pedro Alemañ), Jonathan de Guzmán (Joshua Kitolano), Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Vito van Crooij

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaart(en) FC Groningen:  Isac Määtä
Gele kaart(en) Sparta: Bart Vriends
Rode kaart FC Groningen: Nordin Musampa