Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen verliest weer, nu van SC Cambuur, een verslag met foto's, filmpjes en interviews.

Voor ongeveer 20.000 toeschouwers mocht FC Groningen de laatste reguliere competitiewedstrijd vandaag afsluiten tegen SC Cambuur. Bij winst had FC Groningen nog kans om de play offs te halen voor Europees voetbal maar dan was het wel afhankelijk van anderen. Tevens was het vandaag de laatste wedstrijd van trainer Danny Buijs en assistent Adrie Poldervaart en spelers Mo el Hankouri, Bart van Hintum en Bjorn Meijer, mocht men de play offs niet halen.

De opstellingen van vandaag.
 

Screenshot_20220515-132143_Twitter     Screenshot_20220515-132247_Twitter

FC Groningen begon aardig aan de wedstrijd en probeerde de gasten uit Leeuwarden onder druk te zetten maar die hadden geen moeite om onder de druk uit te spelen want ze kregen grote kansen. Zo werd oud Groninger Michael Breij vanuit de omschakeling aangespeeld en hij wilde de bal breed leggen op de meegekomen Mitchell Paulissen maar de bal was net te scherp zodat Peter Leeuwenburgh ertussen kon komen. Direct daarna een Groningse aanval via de rechterkant met een voorzet van Damil Dankerlui waar Romano Postema net de taal komt om de bal in de goal te duiken. Even later was het Robert Uldrikis die gevaarlijk werd maar Leeuwenburgh en Neraysho Kasanwirjo waren de spits de baas en daarna was het Issa Kallon die vanuit een moeilijke hoek het Groningse doel onder vuur nam maar hij schoot naast en even later was het Sekou Sylla die op de vuisten van de Groningse goalie schoot. Een zeer levendig begin van de wedstrijd en in minuut 12 was het raak als vanuit een corner Robert Uldrikis die sneller reageert als Jørgen Strand Larsen en de bal achterwaarts binnenkopt, 0-1.

Daarna werd het bij de Groningers er niet beter op en vooral de laatste linie was erg slordig en dan vooral in de passing, vele ballen werden ingeleverd. De eerste echte grote kans voor de thuisploeg zagen we in de 20ste minuut als Tomas Suslov een tegenstander een panna geeft en de bal speelt op Cyriel Ngonge en die kan geheel vrijstaand inschieten maar Sonny Stevens redt prima. Aan de andere kant kansen voor Robert Uldrikis en ook voor Michael Breij maar ook die misten. Sonny Stevens was weer erg belangrijk voor SC Cambuur als hij een prima kopbal van Cyriel Ngonge onder de lat wegtikt na een voorzet van Neraysho Kasanwirjo. Als FC Groningen gevaarlijk werd dan was het via de rechterkant en dan met namen via Tomas Suslov. Net voor rust raakte Emmanuel Matuta, vandaag voor het eerst in de basis, die er met een blessure af moest en werd vervangen door Paulos Abraham. Verder gebeurde er niet veel meer qua kansen en zo gingen beide ploegen met de 0-1 naar de kleedkamer.
Twee ongewijzigde ploegen kwamen na rust het veld op.
Een minuut of vijf na rust verdubbelde SC Cambuur als Issa Kallon vanaf links naar binnen trekt en de bal even te ver voor zich uit speelt maar Mees Hoedemakers krijgt de bal voor de voeten en haalt uit en Leeuwenburgh is geklopt, 0-2. Een paar minuten later hebben Tomas Suslov en Issa Kallon het met elkaar aan de stok en krijgen dan een gele prent van scheidsrechter Rob Dieperink. Mike te Wierik mag dan ingooien en doet dat ver en Cyriel Ngonge kopt de bal door en bij de tweede paal komt Paulos Abraham net tekort om gevaarlijk te worden. Even daarna speelt Bjorn Meijer de bal in op Paulos Abraham en die geeft de bal achter de defensie op Romano Postema en die zijn schot kan geblokt worden door Erik Schouten. FC Groningen zet steeds meer en meer aan maar de Cambuur defensie capituleert nog niet tot de 58ste minuut. Een voorzet vanaf rechts wordt door Romano Postema breed gekopt op Jørgen Strand Larsen en die schiet vanuit de draai de 1-2 binnen, Het feest is van korte duur want een minuut of twee later is het Bjorn Meijer die Mitchell Paulissen vasthoud en ten val brengt en dat is een strafschop. Issa Kallon ontfert zich over de bal en stuurt Peter Leeuwenburgh de verkeerde hoek in, 1-3. Diezelfde Kallon krijgt dan nog een grote kans maar zijn schot gaat over.
FC Groningen gaat dan wisselen en brengt Michael de Leeuw en Daleho Irandust voor Tomas Suslov en Cyriel Ngonge.

Michael Breij schiet dan nog ruim over de Groningse goal en een gekraakt schot van Roberts Uldrikis gaat naast en een inzet van Mitchell Paulissen schampt de buitenkant van de paal. Bij de thuisploeg zien we nog doelpogingen van Laros Duarte en Paulos Abraham.

Mees Hoedemakers krijgt in de 74ste minuut een gele kaart en SC Cambuur gaat dan nog een aantal keer wisselen en haalt eerst Michael Breij en Sekou Sylla naar de kant en brengt David Sambissa en Jamie Jacobs binnen de lijnen en diezelfde Jamie Jacobs krijgt binnen 3 minuten een gele kaart en vijf minuten later komen Calvins Mac-Intosch en Tom Boere nog in het veld voor Erik Schouten en Roberts Uldrikis en bij FC Groningen komt Marin Sverko voor Neraysho Kasanwirjo. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en Romano Postema maakt het nog even spannende als hij in de tweede minuut van de extra tijd met een stuiterbal de 2-3 binnen schiet. Even later is Michael de Leeuw nog dichtbij de 3-3 maar dat lukt net niet, er wordt nog wel gekeken of het een strafschop is (VAR) maar hij raakt zelf uit balans. Zo blijft het bij de 2-3 en neemt SC Cambuur de punten mee terug naar Leeuwarden. Door de overwinning gaat SC Cambuur FC Groningen voorbij op de ranglijst en eindigen op plaats 9 in de eindstand en FC Groningen neemt plaats 12 in. Het is jammer dat Danny Buijs afscheid moet nemen met een record en dan een negatief record want nog nooit verloor FC Groningen zeven wedstrijden op rij, tot vandaag dus.

Danny Buijs is de club FC Groningen en de supporters van FC Groningen dankbaar maar zijn afscheid laat ook een bittere smaak na want hij behaalde met zijn ploeg de 7e opeenvolgende nederlaag. Dat is een negatief clubrecord.
Ondanks dat kreeg de trainer een staande ovatie en werd hij hartstochtelijk toegezongen vanaf de tribunes.

Hoe het eindigt is een nachtmerrie, met zoveel nederlagen. Dat doet heel veel pijn. Maar als ik kijk hoe de mensen op me reageerden, de steun die ik heb ontvangen. Dat zorgt voor veel emotie bij me", zegt hij tegen VI.

"Heel cynisch gezegd is mijn periode hier geëindigd zoals hij is begonnen: met heel veel nederlagen", vervolgt Buijs, wiens aflopende contract na vier seizoenen niet wordt verlengd. "Kennelijk is er tussendoor ook dusdanig veel goed gegaan dat de mensen uiteindelijk zo op me reageerden."

Waar zijn toekomst ligt, is onbekend. Dit weekend werd Buijs door Belgische media nog gelinkt aan KV Mechelen. "De afgelopen periode heb ik veel aanvragen gehad voor kennismakingsgesprekken. Dat heb ik afgehouden, want ik wilde met FC Groningen bezig zijn. Nu komt er tijd om naar de toekomst te gaan kijken." Er gaan geruchten dat hij in het buitenland aan de slag kan en dat met namen in Polen.

 

Interviews zijn van Daniel Theelen van OOG TV/Radio.


Foto's bij FC Groningen verliest weer, nu van SC Cambuur, een verslag met foto's, filmpjes en interviews.