Op een zonovergoten sportcomplex in het kleine Wenum-Wiesel speelde FC Groningen hun tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen en dat nog wel tegen het sterke PAOK Saloniki, de nummer 2 van het afgelopen seizoen in Griekenland. Vele Griekse fans waren op het duel afgekomen en ze waren duidelijk in de overhand. Er was zelfs een bus vol fans vanuit Stuttgart gekomen om hun favorieten aan te moedigen. Een leuke sfeer derhalve op het mooie complex met een prachtig veld. Alleen de lijnentrekker was de avond tevoren aan de borrel geweest zo te zien want de lijnen waren niet al te recht. Bij FC Groningen miste vandaag Peter Leeuwenburgh door een blessure, Laros Duarte was helemaal niet aanwezig, Jørgen Strand Larsen en Tomas Suslov waren wel aanwezig maar speelden nog niet en Kian Slor, Joel van Kaam, Radinio Balker en Sam Schreck waren met o21 mee naar ADO Den Haag. De Griekse spelers kwamen allemaal op de fiets naar het sportcomplex want ze waren dichtbij op trainingskamp.

Michael Verrips

Liam van Gelderen, Mike te Wierik, Neraysho Kasanwirjo, Yahya Kalley

Joey Pelupessy. Ramon Pascal Lundqvist, Emmanuel Matuta

Cyriel Ngonge, Romano Postema, Ragnar Oratmangoen

De eerste helft kun je kort maar krachtig over zijn. FC Groningen had veel balbezit in het begin maar wel alleen op eigen helft waar de bal achterin veelvuldig heen en weer werd gespeeld. Gaandeweg de eerste helft namen de Grieken het heft in handen en waren de betere ploeg. Wat Frank Wormuth graag wil, de gegenpressing, kwam er nog niet echt uit. De paar kansen die de Grieken kregen waren een prooi voor de prima keepende Michael Verrips. FC Groningen was aanvallend onmachtig in de eerste helft met geen enkel schot op doel.

Pech in de eerste helft was er voor Liam van Gelderen want hij moest de strijd staken nadat hij hardhandig in botsing kwam met Ramon Pascal Lundqvist.

De tweede helft zagen we de volgende elf bij FC Groningen.

Jan de Boer

Damil Dankerlui, Wessel Dammers, Marin Sverko, Nordin Musampa

Daniel van Kaam, Daleho Irandust, Luciano Valente

Patrick Joosten, Michael de Leeuw, Paulos Abraham

De Grieken hadden ook elf nieuwe namen in het veld gebracht in de 2e helft en drie minuten na rust was het raak voor de Grieken als Ioannis Konstantelias de bal achter Jan de Boer werkte na een voorzet vanaf de rechterkant. De tweede helft ging wat meer gelijk op. Na een uur spelen schoot Ioannis Konstantelias de bal op de lat en dat was de laatste kans voor de Grieken. FC Groningen nam steeds meer het heft in handen en kwam in de 78ste minuut op schitterende wijze op gelijke hoogte als Daleho Irandust met een werkelijk schitterende lob de Griekse doelman passeerde. Even daarvoor kopte Nordin Musampa vanuit een corner net voorlangs en direct na de goal kreeg Luciano Valante, wat ontwikkelt die zich goed, een kans maar zijn schot in de 16 meter was net te slap. In de 85ste minuut kwam FC Groningen maar zo op voorsprong als Paulos Abraham er aan de linkerkant vandoor gaat en de bal vanaf de achterlijn voortrekt en de keeper met moeite redding kan brengen maar kan de bal niet klemmen en dan is goaltjesdief Michael de Leeuw er als de kippen bij om met een uiterste krachtsinspanning de bal achter de keeper te werken, 1-2. Hier bleef het bij en zo won FC Groningen met 2-1 van een sterke tegenstander.

Hierbij een fotoserie van de wedstrijd en een paar filmpjes.

Foto's bij FC Groningen verslaat PAOK Saloniki.