Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen vind Glenn Bijl interessante optie

FC Groningen bekijkt of het Glenn Bijl tot het einde van het seizoen aan de selectie kan toevoegen. Op dit moment speelt de geboren Knoalster bij het Russische Krylia Sovetov Samara, een middenmoter in de competitie. Door de onrust op dit moment in Rusland mogen buitenlandse spelers hun club verlaten meldde de FIFA.

Spelers die in Rusland spelen hebben het recht om hun contract op te schorten tot 30 Juni, als ze met hun club voor 10 maart niet uitkomen. Ze wodren dan gezien als spelers zonder contract en dan zijn ze dus transfervrij en mogen vertrekken bij hun club.

Glenn Bijl kwam tot nu toe maar 11 keer aan spelen toe in Samara. Twee jaar geleden probeerde FC Groningen Glenn Bijl ook al te halen maar dat lukte niet waardoor Bijl zijn contract toen bij FC Emmen verlengde.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt dat het zich allemaal nog in een pril stadium bevindt. 'We zijn nu aan het uitzoeken hoe de nieuwe regels precies zijn. Glenn kan voor ons een interessante speler zijn en ik ben op dit moment ook wel wat in contact met hem.'

Ik heb dit ook nog niet met de technische staf besproken', zegt Fledderus, om aan te geven dat het zich nog in de oriënterende fase bevindt.

De afgelopen transferperiode was de Trots van het Noorden al hard op zoek naar een rechtsback om de selectie te versterken. Pelé van Anholt was onlangs op proef, maar hij kon niet overtuigen en kreeg daarom geen contract..

Bijl doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en kwam in totaal twee keer in actie tijdens een officiële wedstrijd.

Technisch Directeur Sergey Kornilenko zegt dat de interesse van FC Groningen in Glenn Bijl nog niet concreet is en wij zijn op dit moment met niemand in onderhandeling.