Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC GRONINGEN VOORLOPIG ZONDER NGONGE

FC Groningen gaat voorlopig verder zonder Cyril Ngonge. De 22-jarige aanvaller is tijdelijk geen onderdeel van de eerste selectie. De Belg traint in die periode bij FC Groningen onder-21. Hoe lang de verwijdering uit de eerste selectie duurt, ligt voor een groot deel aan Ngonge zelf, zo stelt de club.

De beslissing om voorlopig verder te gaan zonder Cyril Ngonge ligt bij de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Frank Wormuth. “Wij hebben op dit moment de nodige uitdagingen,” zegt de Duitse oefenmeester. “Eén daarvan is het groepsproces. Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Wij hebben doelen gesteld en om die te bereiken moet iedereen aan de gestelde norm voldoen. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm. En dat is jammer, want hij heeft kwaliteiten die wij als team heel goed kunnen gebruiken.”
 
Hoe lang de maatregel voor Ngonge geldt, is volgens Wormuth niet vastgesteld. “Dat ligt voor een belangrijk deel aan Cyril zelf. Wij laten hem niet vallen. Wij willen hem helpen. Maar op dit moment is deze maatregel noodzakelijk. Wij willen rust in en om de ploeg. Het team is belangrijker dan het individu. Wij blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen.”

Bron: FC Groningen