Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wil Finn Stam halen

RTV Noord en AZ Alerts melden dat FC Groningen zich binnenkort gaat versterken met verdediger Finn Stam. De 21 jarige in Zaandam geboren Stam kan op diverse posities in de verdediging uit de voeten. FC Groningen heeft behoefte aan versterkingen achterin vooral omdat het vertrek van Isac Määtä aanstaande lijkt. Stam die zijn contract bij AZ zojuist verlengde tot 2025 zou door FC Groningen gehuurd gaan worden.

Screenshot_20240709-131028_Instagram

De kampioen van Noorwegen Bodø Glimt wil Määtä graag halen.Technisch manager Art Langerer zei daarover 'Maar er is nog geen witte rook. Ik verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid over zijn toekomst'. Isac Määtä werd in de zomer van 2022 aangetrokken van het Noorse Aalesund en koste de FC toentertijd ruim één miljoen euro. Clubs die hem graag willen halen zullen dus over de brug moeten komen. Langerer zei over Määtä 'Hij is mateloos populair op dit moment. Er wordt veel naar hem geïnformeerd'.

Art Langerer zei over het aantrekken van Finn Stam 'Het klopt dat we met hem bezig zijn, daar hoef ik niet over te liegen. Maar deze deal is nog niet in kannen en kruiken'. De jonge verdediger moet FC Groningen een kwaliteitsimpuls geven achterin want eerder vertrok al Daniël Beukers naar FC Volendam en Nick Bakker kreeg geen nieuw contract en als dan ook nog Isac Määttä vertrekt wordt de spoeling dun achterin.

Langeler liet onlangs nog weten dat de spelers die FC Groningen voor de hoofdmacht haalt, de status van talent moeten zijn ontgroeid. 'En zo zie ik Stam ook', legt hij uit. 'Hij heeft al meer dan zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en sloot het seizoen af als aanvoerder van Jong AZ.'

'Zo'n speler komt hier niet om te rijpen, maar moet er direct staan. We zijn nog met AZ over de voorwaarden van zijn komst in gesprek, maar als hij komt, krijgen we er een speler bij die op elke plek achterin inzetbaar is.'

Laros Duarte lijkt te gaan vertrekken, tenminste daar houd Langerer rekening mee alleen er is nog geen belangstelling voor de middenvelder. Het vorige seizoen wilde Johan Hove graag vertrekken bij FC Groningen want hij zag het niet zitten om de KKD te gaan spelen maar nu de club teruggekeerd is op het hoogste niveau is hij van gedachten veranderd en hoeft niet zo nodig weg. 'De kans is aanwezig dat Johan ook komend seizoen gewoon speler van FC Groningen is', zegt Langeler. 'Hij heeft aangegeven dat hij het bij ons goed naar z'n zin heeft en dat zijn vertrekwens heeft veranderd. Een prachtig signaal als een speler dat aangeeft', vindt de technisch manager.

FC Groningen is daarnaast achter de schermen nog altijd bezig met het verlengen van lopende contracten van basisspelers. Onder anderen Romano Postema (contract tot 2025), Luciano Valente (contract tot 2026) en Jorg Schreuders (contract tot 2025) zijn met de club in gesprek over hun toekomst. 'Met al die spelers en hun gevolg is inmiddels contact geweest en bespreken we de voortgang', aldus Langeler, die daarbij zijn kaarten nog wat tegen de borst houdt.

Een speler die wel mag vertrekken is Kian Slor. De club heeft aangegeven dat hij niet in de plannen van Dick Lukkien voorkomt en dus mag uitkijken naar een andere club, ondanks dat hij nog een jaar contract heeft. Hij is te oud om te spelen in FC Groningen o21. Op dit moment woont hij bij oud FC Groningen doelman Jan de Boer en probeert via een proefperiode een contract bij VVV Venlo in de wacht te spelen. Hij speelde de afgelopen week een helft mee met de Limburgers in een oefenwedstrijd en deed het naar behoren en was belangrijk met een assist. De Limburgers beraden zich nu nog op een contractvoorstel.