Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wil het contract van Tomas Suslov verlengen

FC Groningen wil het contract van Tomáš Suslov openbreken en verlengen. De club is daarover in gesprek met zijn management, een akkoord is er nog niet.

Voor zowel Groningen als Suslov breekt een interessante periode aan. Door zijn prestaties in Groningen 1 heeft hij zich ontpopt tot een belangrijke schakel in het eerste elftal van trainer Danny Buijs, aan de andere kant is er interesse van andere clubs. Groningen wil Suslov niet kwijt en heeft hem daarom een contract aangeboden tot de zomer van 2026. De club verlengde zijn contract vorig jaar tot de zomer van 2025. 

Het kamp-Suslov zet hoog in en een van de onderwerpen tijdens de gesprekken is een salarisverhoging. Sterker nog, volgens goed geïnformeerde bronnen wil de zaakwaarnemer van Suslov van hem de bestbetaalde speler van de club maken. Er is onlangs een voorstel gedaan door Groningen, maar dat is door het kamp-Suslov afgewezen. 

Voor Suslov (19) is ondertussen veel belangstelling. Voornamelijk uit het buitenland, maar ook uit Nederland. In het geruchtencircuit wordt AZ als mogelijk geïnteresseerde club genoemd. Zeker is dat Groningen met Suslov een potentiële kaskraker in huis heeft.

Suslov werd in 2018 overgenomen van 1. FC Tatran Prešov uit Slowakije. Hij maakte op 22 februari 2020 zijn debuut in het eerste elftal van Groningen.