Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wil nu weer Rui Mendes halen UPDATE

De kans is aannemelijk dat FC Groningen binnenkort Rui Mendes van FC Emmen gaan aantrekken meldt RTV Noord. De 24 jarige rechter aanvaller heeft een vertrekwens bij FC Emmen en FC Groningen trainer Dick Lukkien kent Rui Mendes door en door en wil de Portugees-Duitsers graag aan zijn selectie toevoegen. FC Groningen heeft al eerder een poging gedaan om Rui Mendes aan te trekken maar toen wilde FC Emmen niet meewerken omdat FC Groningen te weinig bood. Sinds 2021 staat Rui Mendes onder contract op De Oude Meerdijk.

Het is niet bekend wat FC Groningen zou moeten betalen voor de aanvaller want hij heeft in Emmen nog een doorlopend contract tot medio 2025. Op dit moment is hij niet altijd zeker van een basisplaats onder Fred Grim en mede daarom zou het kunnen zijn dat hij wil vertrekken uit Drenthe. Volgens de laatste berichten zou Mendes vandaag kekeurd worden bij FC Groningen.

164

.Mendes begon met voetballen in Duitsland bij TSG Dissen en daarna ging hij naar Bad Rothenfelde en Viktoria Georgsmarienhutte en in 2015 haalde Arminia Bielefeld hem binnen. In 2018 vertrok hij naar 1899 Hoffenheim en sinds 2021 speelt hij dus voor FC Emmen. Bronnen rondom beide clubs zeggen dat een transfer in de lucht hangt.

UPDATE

Rui Mendes is nu in Groningen om medisch gekeurd te worden en als hij die keuring doorstaat gaat hij een contract voor 3,5 jaar tekenen in Euroborg. FC Groningen betaalt FC Emmen 250.000 euro en als FC Groningen promoveert krjgt FC Emmen nog een bonus van 50.000 euro. Ook heeft FC Emmen een doorverkooppercentage van 10% bedongen.