Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wil wedstrijd tegen FC Emmen uit laten stellen + foto's en video's

Spelers, stafleden en personeelsleden van FC Groningen zijn getroffen door een virus. Het zou gaan om een Norovirus, een virus die dus erg besmettelijk is. In aanloop en tijdens de wedstrijd tegen Excelsior waren er al spelers etc die ziek werden. Zo is Isac Määtä onderweg bij een hotel afgezet om daar uit te zieken. FC Groningen meldt derhalve op hun website dat is van goed en volwaardig functioneren ter voorbereiding op de volgende wedstrijd geen sprake is en dat men daarom de KNVB heeft verzocht om de wedstrijd tegen FC Emmen uit te stellen. Vanmorgen stonden er maar negen spelers op het veld en daarbij van o21 Maxim Mariani. Verder waren Marvin Peersman, Thijmen Blokzijl, Kristian Lien, Tika de Jonge, Johan Hove, Marco Rente, Leandro Bacuna en Luciano Valante op het veld alsmede keepers Silver Elum en Stijn Petiet. Kevin van Veen trainde met de o21.

Marcel Groninger en keeperstrainer John Vos leiden deze training omdat de andere stafleden ook ziek waren. Marcel Groninger zei “Voor, tijdens en na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Excelsior vielen spelers en stafleden bij bosjes om. Het ging steeds heel snel, van het ene op het andere moment werden mensen ineens ziek. Het greep en grijpt razendsnel om zich heen. Ik heb dit in al die jaren als trainer niet eerder meegemaakt.”
Hoewel FC Groningen nog in afwachting is van een antwoord van de KNVB, vindt de technische staf van de club het onverantwoord te moeten spelen. “Buiten het feit dat we niet voldoende beschikbare spelers hebben, gaat het om het welzijn en de gezondheid van spelers. Het is onverantwoord om spelers een topsportprestatie te moeten laten leveren als het lichaam daar niet klaar voor is. Ook richting tegenstander Emmen is het een risico, het gaat namelijk om een zeer besmettelijk virus.”
Als de KNVB de wedstrijd in het programma laat staan, begint FC Emmen – FC Groningen vrijdagavond om 20.00 uur. De groen-witte ploeg die dan aan de aftrap verschijnt, wordt aan de Oude Meerdijk wederom gesteund voor een vol uitvak. De Noordelijke clash staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Voor de thuisblijvers is het competitieduel live te volgen via ESPN 3. Bekijk via onderstaande videoplayer de update over de situatie bij de Trots van het Noorden van Marcel Groninger, die op dit moment namens de technische staf de honneurs waarneemt. Ook plaatsen wij hier een aantal foto’s en video’s van de training van hedenmorgen die grotendeels in de sneeuw plaatsvonden.


Foto's bij FC Groningen wil wedstrijd tegen FC Emmen uit laten stellen + foto's en video's