Vanavond vond op het Sportpark van HFC’15 in Hoogkerk de wedstrijd plaats om de Piet Fransen Bokaal tussen de beide bekerwinnaars uit de provincie Groningen nl. Velocitas en FC Groningen. De wedstrijd werd niet gespeeld op het kunstgras van Velocitas omdat FC Groningen daar niet op wil voetballen, logisch. Op een werkelijk prachtig mooi veld in Hoogkerk werd nu de wedstrijd gespeeld voor ruim 1600 toeschouwers.

Velocitas dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede klasse en wordt getraind door Simon Cageling, in het dagelijks leven manager maatschappelijke projecten bij FC Groningen.

FC Groningen speelde in de eerste helft met de volgende namen: Jan de Boer, Neraysho Kasanwirjo, Radinio Balker, Wessel Dammers, Yahya Kalley, Joey Pelupessy, Laros Duarte, Ramon Pascal Lundqvist, Tomas Suslov, Jørgen Strand Larsen, Cyriel Ngonge.

FC Groningen begon heel sterk aan de wedstrijd want binnen een minuut stond het al 0-1 door een goal van Jørgen Strand Larsen. Daarna zagen we een heel matig spelende FC Groningen. Heet statisch en in een te traag spelend FC Groningen maar gaandeweg de eerste helft kon men via een prachtige kopbal van Jørgen Strand Larsen en mooie afstandschoten van Tomas Suslov en Ramon Pasal Lundqvist en een schuiver van Laros Duarte toch nog 0-5 bij rust. Velocitas verstopte zich niet en probeerde echt mee te voetballen en hun keeper had een aantal prachtige reddingen.
Na rust wisselde Frank Wormuth behalve Jan de Boer zijn heel team en zagen we de volgende namen:  Jan de Boer; Lima van Gelderen, Mike te Wierik, Luciano Valente, Daniel van Kaam; Manu Matuta (71 Duarte), Daleho Irandust, Ragnar Oratmangoen; Paulos Abraham, Michael de Leeuw en Romano Postema.

Helaas moest in de 71ste minuut Manu Matuta met een blessure naar de kant.

In de eerste 25 minuten van de tweede helft kon FC Groningen het net niet vinden maar daarna was het in de 65ste minuut Romano Postema die de score openbrak, 0-6. Vier minuten later was het Michael de Leeuw die de 0-7 binnen tikte na een prima voorzet van Daniel van Kaam en Daleho Irandust maakte de 0-8 met een prachtige krul. De 0-9 was wederom voor Romano Pistema en daar bleef het bij.

Zo won de bekerwinnaar van 2015 van de bekerwinnaar van 1934. De trofee werd uitgereikt door mister FC Groningen Jan van Dijk en beide dochters van Piet Fransen, Lena en Esther.

Na de wedstrijd was het nog feest in Hoogkerk want er waren nog optredens van o.a. Burdy en Bert Solo.

Zaterdag a.s. sluit FC Groningen de voorbereiding af en dan is in het eigen Euroborg het Spaanse Osasuna de tegenstander. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Hier ziet u een fotoalbum en enkele video's en een interview dat wij hadden een initiatiefnemer van de wedstrijd John Shokker.

Link: John Schokker na Velocitas - FC Groningen