Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wint eindelijk weer eens een thuiswedstrijd

Screenshot_20220201-163828_Instagram

Voor de 20ste keer treden FC Groningen en GA Eagles tegen elkaar in het strijdperk in Groningen en van de voorgaande 19 wonnen de Groningers er 12 van en de gasten maar 2. FC Groningen won dit seizoen tot dusverre maar 1 thuiswedstrijd dit seizoen dus het werd tijd om weer eens drie punten te pakken in een thuiswedstrijd. GA Eagles verloor maar 1 van de 7 uitwedstrijden dus men is goed bezig wedstrijden op vreemde bodem. Wat zal het vandaag worden? Hedwigus Maduro was weer als analist in Groningen en had zijn lange jas aan, zal dat weer geluk brengen?

Jørgen Strand Larsen

Wissels: Jan Hoekstra, Jan de Boer, Mo el Hankouri, Yahya Kalley, Melayro Bogarde, Marin Ŝverko, Romano Postema, Thijmen Blokzijl, Cyril Ngonge, Daniel van Kaam, Emmanuel Matuta.

Opstelling GA Eagles:

Andries Noppert

Boyd Lucassen, Joris Kramer, Bas Kuipers, Jay Idzes

Phillipe Rommens, Luuk Brouwers, Mats Deijl

Iñigo Cordoba, Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen

Wissels: Nick Hengelman, Job Schuurman, Aventis Aventisian, Justin Bakker, Cuco Martina, Gerrit Nauber, Ioannis Botos, Francis Ross, Martijn Berden, Marc Cardona, Jacob Mulenga

20220206_142902

20220206_143215

De 27 jarige Alex Bos is de scheidsrechter vanmiddag en dit is de eerste keer dat hij een wedstrijd van beide ploegen fluit.Nadat ook hier de spelers van FC Groningen met een shirt met daarop de tekst Stadionsvol het veld op kwamen lopen (de shirts voor de Eagles waren niet geleverd) en een minuut eerbetoon aan de overleden Wim Jansen mochten de bezoekers de wedstrijd in gang zetten.

20220206_142906

In de 4e minuut geeft Bart van Hintum de bal aan Laros Duarte op het middenveld en die stoomt op naar voren en tussen 3 man in geeft hij een schitterende pass op de opgekomen Bjorn Meijer en die geeft de bal direct voor op de jarige (vandaag 22 geworden) Jørgen Strand Larsen em die kan eenvoudig de 1-0 binnen tikken. Wat een schitterende goal en vooral de actie van Bjorn Meijer, prima loopactie en de voorzet op de juiste snelheid. Lekker begin voor de thuisploeg.

In de 10e minuut een mooie pass van Mike te Wierik op Damil Dankerlui en die geeft een mooie voorzet en Jørgen Strand Larsen krijgt de bal een beetje achter zich maar daar staat dan nog Paulos Abraham en die kan vrij schieten maar schiet veel te slap en zo gaat deze kans verloren. Een heel lekker begin van FC Groningen met goed voetbal in de beginfase.

In minuut 16 weer een aanval over de linkerflank bij FC Groningen als Bjorn Meijer de bal inspeelt op Paulos Abraham en die geeft de bal voor en dan is de Eagles goalie Andries Noppert net op tijd om Michael de Leeuw van scoren af te houden. Dapper optreden van de keeper.

Na het prima begin van FC Groningen komt GA Eagles beter in de wedstrijd en is de wedstrijd vanaf een minuut of 20 ook meer in evenwicht alleen kansen creëren de Eagles nog niet. In de 33ste minuut weer een schot op doel en weer van Groningse zijde als de ploeg met veel inzet en energie de bal herovert op het middenveld en Michael de Leeuw de bal krijgt en goed aanneemt en met links uithaalt maar de bal gaat een 1,5 meter naast.

In de 36ste minuut de eerste gele kaart in de wedstrijd en die is voor aanvoerder Bas Kuipers van GA Eagles na een pittige overtreding op Tomas Suslov op het middenveld. Hij houd nog wel iets in maar raakt de Groninger wel.

Het eerste echte gevaar van de bezoekers komt vlak voor rust als na een domme overtreding van Tomas Suslov bijna op de achterlijn en aan de zijlijn de Eagles dan een vrije trap krijgen en die wordt achterwaarts net over gekopt door Iñigo Cordoba. Er komt dan 1 minuut extra tijd bij en in die extra tijd gebeurt niks meer en zo gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

FC Groningen komt ongewijzigd de kleedkamer uit en de gasten hebben een wissel toegepast. Boyd Lucassen is in de kleedkamer achter gebleven en Giannis Botos is in zijn plaats gekomen. FC Groningen kan nu naar de fanatieke aanhang spelen, al zit die niet vol. Het geeft het team toch vaak een boost.

In de 50ste minuut is de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de voorsprong als vanuit een corner van Laros Duarte vanaf links Bart van Hintum de bal op de lat kopt. FC Groningen begint weer goed aan de tweede helft en zet de tegenstander weer vol onder druk.

In de 55ste minuut weer een corner met gevaar van Groningse zijde als Tomas Suslov de bal inbrengt en Bjorn Meijer de bal kan koppen maar raakt de bal niet echt lekker en dan staat Michael de Leeuw net op het verkeerde been om nog af te werken. Adrie Poldervaart staat inmiddels al een tijdje langs de lijn om te coachen. Het is echt wachten op de 2e Groningse goal maar tegen de verhouding in komen de Eagles in de 60ste minuut  maar zo op 1-1 als vanachter uit een lange bal wordt gegeven op Ragnar Oratmangoen en die kapt Mike te Wieruk uit en geeft de bal direct voor en daar komt invaller Ioannis Botos en die kopt zo maar de 1-1 tegen de touwen. Geheel vrijstaand kan hij de bal binnenkropen, waar is zijn tegenstander?

In de 67ste minuut gaan de Eagles nog maar eens wisselen en komen Marc Cardona en Martijn Berden voor Isac Lidberg en Iñigo Cordoba.

Twee minuten later komt Bart van Hintum aan de bal en geeft een prachtige lange pass op Jørgen Strand Larsen en die neemt de bal op de borst aan en draait en schiet direct en de bal vliegt binnen en zo staat de thuisploeg weer op een verdiende voorsprong 2-1.

Inmiddels komt de regen met bakken uit de hemel en zoeken de toeschouwers massaal droge plaatsen op.

In de 76ste minuut kan de Groningse spits bijna zijn 3e maken als hij een voorzet van Damil Dankerlui net verkeerd raakt. Direct daarna de eerste wissels aan Groningse zijde en komen Mo el Hankouri en Cyril Ngonge voor Tomas Suslov en de tegenvallende Paulos Abraham. Een paar minuten later eenzelfde scenario als Dankerlui de bal voor geeft op Jørgen Strand Larsen en weer raakt hij de bal niet goed waardoor hij naast gaat.

In de 81ste minuut staat het bijna 2-2 als invaller Martijn Berden een prima voorzet krijgt maar het lijkt wel of hij de bal niet wil koppen want hij staat aardig vrij en daar komt FC Groningen dus goed weg. Het zou onverdiend zijn maar dat telt in voetbal niet.

In de 85ste minuut brengt Eagles trainer Kees van Wonderen nog 2 frisse spelers binnen de lijnen in de personen van Jacob Mulenga en Francis Ross en gaan Phillipe Rommens en Ragnar Oratmangoen naar de douche. FC Groningen brengt dan nog Daniel van Kaam voor Michael de Leeuw.

Danny Buijs wisselt in de 90ste minuut nog 2 x en hij haalt Jørgen Strand Larsen en Bjorn Meijer, beide uitblinkers van de wedstrijd, naar de kant en dan komen Romano Postema en Marin Ŝverko nog binnen de lijnen. Er komen dan nog 3 minuten extra tijd bij. GA Eagles zet nog een keer aan om toch een punt mee te nemen naar Deventer en de Groningse defensie ziet er niet heel stabiel uit. Ze houden stand en zo behaalt FC Groningen eindelijk weer eens een thuisoverwinning en wipt het in de stand over SC Heerenveen heen en staan op plaats 10.