FC GRONINGEN WINT IN EUROBORG VAN OSASUNA

FC Groningen heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Het Spaanse Osasuna werd in Euroborg met 2-1 verslagen. Bij rust stond het 2-0 door Groningse goals van Cyril Ngonge en Neraysho Kasanwirjo. Na de pauze scoorde Pablo Ibañez voor de ploeg uit Pamplona. Isak Määttä maakte zijn eerste minuten voor de FC.

Voor het eerst sinds 15 mei van dit jaar rolde de bal weer in Euroborg. Nieuweling Isak Määttä begon direct in de basis in het oefenduel met Osasuna. FC Groningen begon sterk aan de generale repetitie voor het Eredivisie-seizoen en kwam al binnen zes minuten spelen op voorsprong. Neraysho Kasanwirjo opende prachtig over de hele richting Tomas Suslov die op zijn beurt Cyril Ngonge inspeelde via een lage voorzet.

De aanvaller schoot in eerste instantie onderkant lat en claimde direct een doelpunt. Nadat de inzet terug het veld in stuiterde en Ramon Pascal Lundqvist sterk zijn persoonlijke duel won, belandde de bal wederom bij Ngonge en zorgde de Belg dat er deze keer geen twijfel kon bestaan. Hard schoot Ngonge binnen, 1-0.

De goal gaf de FC nog meer energie. Spits Jørgen Strand Larsen kon twee minuten na het doelpunt de score verdubbelen. De Noor onderschepte een bal, snelde richting het doel, omspeelde de keeper, maar de bal sprong bij de actie net iets te veel naar de buitenkant waardoor de kans was verkeken.

Osasuna werd na twintig minuten spelen voor het eerste gevaarlijk. Pablo Ibañez schoot rakelings langs het doel van Michael Verrips. Twee minuten later was het aan de andere kant weer raak. Deze keer gaf Ngonge de voorzet die fraai werd afgemaakt door de naar het centrum gelopen Kasanwirjo, 2-0.

Strand Larsen kreeg na een half uur spelen zijn tweede grote mogelijkheid. De spits liep uitstekend de diepte in, ontving de bal en schoot hard op de vuisten van keeper Sergio Herrera. FC Groningen ging rusten met een mooie voorsprong.

De 4.561 aanwezige FC-supporters in Euroborg zagen dat de Spanjaarden fanatiek de kleedkamer uitkwamen in de tweede helft. Het leverde Osasuna een snelle aansluitingstreffer op. Nadat eerste de paal werd geraakt, kon Ibañez tien minuten na rust de bal tegen het net koppen, 2-1.

FC Groningen kwam lastig onder de druk van de tegenstander uit en kon niet de kansen creëren die de ploeg voor rust wel kreeg. Ook Osasuna kreeg geen opgelegde mogelijkheden en als de ploeg uit Pamplona op het doel schoot, stond keeper Verrips op zijn post. Zo keerde de doelman tien minuten voor tijd een hard schot van Ruben García.

Scheidsrechter Rob Dieperink floot uiteindelijk na 92 minuten spelen voor het laatst op de fluit waarna gejuich van de tribunes klonk FC Groningen won de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding en begint volgende week zondag aan de Eredivisie.

Bron verslag: FC Groningen