FC Groningen wint in Osnabrück, verslag, fotoalbum en filmpjes.

Vanmiddag trok F Groningen weer naar Duitsland voor een oefenwedstrijd. In Osnabrück was de plaatselijke VFL Osnabrück de tegenstander uitkomend op het derde niveau in Duitsland. Een goed niveau want velen onderschatten het niveau. Vooral fysiek zijn ze heel sterk. Vandaag speelde men geen wedstrijd van 90 minuten maar twee keer een uur. Dit was de laatste test voor de Duitsers want die beginnen volgende week al aan de ompetitie.

Zoals gewoonlijk speelde FC Groningen beide helften met twee verschillende teams:

In het eerste bedrijf stonden op het veld:

Michael Verrips

Neraysho Kasanwirjo, Wessel Dammers, Marin Sverko, Yahya Kelly

Joey Pelupessy, Laros Duarte
     Tomas Sualov, Ramon Pacal Lundqvist, Paulos Abraham
                                   Jørgen Strand Larsen

Ongeveer 500 Groningen fans waren afgereisd naar Osnabrück en de sfeer was uitstekend in het uitvak. Frank Wormuth is er duidelijk nog niet uit wat zijn basis zal zijn want vandaag stond bv Tomas Suslov weer rechts aan de buitenkant terwijl hij tegen SC Veelerveen linksback stond.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Tomas Suslov en Jørgen Strand Larsen goede schietkansen.
Daarna waren de Duitsers wel het meest in balbezit maar veel uitgespeelde kansen kregen ze niet en dat met name door fouten van Marin Sverko, die niet lekker in de wedstrijd zat. Ook ging de passing bij FC Groningen niet altijd even goed en werd de bal geregeld naar de verkeerde kleur gespeeld. Vlak voor rust kreeg FC Groningen een goede kans via Neraysho Kasanwirjo maar de Duitse doelman kon redding brengen. Gescoord werd er niet en zo gingen beide ploegen na 45 minuten rusten met de 0-0 stand.

Dezelfde elf namen begonnen aan de tweede helft die de Duitsers sterker begonnen maar na een minuut of vijf was het FC Groningen dat de teugels in handen nam. Na een kwartier spelen werd het volledig team gewisseld en zagen we op het veld:

Peter Leeuwenburgh
Liam van Gelderen, Mike te Wierik, Radinio Balker, Damil Dankerlui

Manu Matuta, Daniel van Kaam

Cyriel Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham

Michael de Leeuw

Ragnar Oratmangoen kwam later ook nog in het veld. Paulos Abraham was in de tweede helft de man met de meeste dreiging aan Groningse zijde en ook uit een actie van hem kwam FC Groningen op voorsprong als Abraham Yahya Kalley de diepte instuurt en die de bal voorgeeft en Ramon Pascal Lundqvist uitstekend positie koos bij de tweede paal en de bal binnen kon tikken, 0-1.

FC Groningen kreeg goede kansen in de tweede helft en met name via Michael de Leeuw en Daleho Irandust, die op de paal schoot na een prima voorzet van Ragnar Oratmangoen.

Een kwartier voor tijd stond het maar zo gelijk als de bal vanaf links voor wordt gegeven en Jannes Wulff schiet maar zijn slappe inzet wordt verkeerd beoordeeld door Peter Leeuwenburgh en zo staat het 1-1. Hier zag de Groningse goalie er niet goed uit en ook eerder in de wedstrijd zat hij goed fout bij een actie.

Toch wisten de mannen van Frank Wormuth met de winst uit Osnabrück vertrekken als een minuut of vijf voor tijd Daleho Irandust gevloerd word in de zestien en Cyriel Ngonge de keeper passeert en daarmee de eindstand op het bord schiet, 1-2

Zondagmiddag moeten de mannen weer aan de bak als in Rolde promovendus FC Emmen de tegenstander is.

Foto's bij FC Groningen wint in Osnabrück, verslag, fotoalbum en filmpjes.