Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen wint in slotseconde van Jong PSV en doet prima zaken

Jong PSV - FC Groningen

Nadat afgelopen vrijdag de officieuze derde periodetitel binnen is gehaald door de mannen van Dick Lukkien, alleen bij een nederlaag van meer dan 13-0 tegen FC Emmen is de periodetitel niet binnen, wacht vanavond op een regenachtig De Herdgang de jonge talenten van PSV op ze. Helaas zonder Laros Duarte dus is Joey Pelupessy zijn logische vervanger. Bij Jong PSV is de vraag, zoals bij alle beloftenteams, met welke spelers men komt want a.s. woensdag heeft het eerste een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Onder toeziend oog van o.a. Ewin Koeman met zijn zoon Len en Ricardo Pepi wordt de wedstrijd gespeeld.
20240311_202224

20240311_195752

20240311_195858

Met ruim 150 supporters op de tribune zonder dak en Groningen supporters die een statement maken dat Jong teams niet in de KKD horen begint de wedstrijd op een zwaar veld.

20240311_195939

De eerste tien minuten is het nog aftasten van beide ploegen daarna komt er meer schwung in de wedstrijd en willen beide ploegen vooruit voetballen en zetten hoog druk op de tegenstander. De thuisploeg zet ook heel hoog druk zodat Hidde Jurjus vaak wordt gedwongen om de lange bal te geven i.p.v. opbouwen van achteruit.
In de 20ste minuut verdedigt Jong PSV slecht uit en Romano Postema onderschept de bal en Johan Hove neemt over en speelt Luciano Valente aan en die geeft de bal voor en is het Johan Hove die heel traag de 0-1 binnenschiet. FC Groningen blijft daarna de ploeg die dreigend is want tot twee keer toe krijgt doelpuntmaker Johan Hove een schietkans maar beide schoten gaan over. Pas in de 33ste minuut een volgende mogelijkheid als vanuit een corner de bal voor de voeten valt van Marvin Peersman maar zijn inzet is te slap en kan gemakkelijk gepakte worden door Niek Schiks. Eén minuut extra tijd komt er dan bij in deze eerste helft, een helft waarin beide ploegen bijna geen kansen creëren. Vooral de thuisploeg heeft nog geen kans gehad, ondanks dat het meer balbezit had.

Er zijn 18 seconden gespeeld in de tweede helft als invaller Dantaye Gilbert helemaal vrij uit kan halen vanaf een meter of 18 en Hidde Jurjus is verslagen, 1-1. Het eerste schot op doel in de wedstrijd van de thuisploeg en het is gelijk raak. Even later leid Joey Pelupessy dom balverlies en kan Mylian G

Jimenez uithalen maar hij schiet de op vuisten van Hidde Jurjus. Jong PSV komt prima uit de kleedkamer. In de 51ste minuut is het Jorg Schreuders die van rechts van buiten naar binnen trekt en uithaalt maar een prima redding van Niek Schiks voorkomt de voorsprong voor de FC.

Er zit veel meer tempo in de wedstrijd dan in de eerste helft en dat komt het kijkspel wel ten goede. In de 58ste minuut krijgt de FC weer ee kans als een voorzet van Luciano Valente bij de tweede paal komt bij Marvin Peersman en die kopt net naast. De druk van FC Groningen neemt meer en meer toe en in de 65ste minuut onderschept Luciano Valente een breedtepass en speelt de de bal in de zestien op Johan Hove en die speelt de bal terug op de doorgelopen Luciano Valente en die wil de bal breed leggen op de vrijstaande Thom van Bergen maar dan is het Mylian Jimenez die de bal ongelukkig in eigen doel loopt en dan staat het 1-2. In de laatste minuten is het de thuisploeg die FC Groningen vol onder druk zet en de Trots van het Noorden terugdringt. Het is vooral Marco Rente die veel wegwerkt daar achterin. Toch krijgt Jong PSV wat het verdiend en dat is de gelijkmaker. In de 90ste minuut is het Tay Abed Kassus die vanaf rechts de bal voorgeeft en Jesper Uneken kan de bal geheel vrijstaand inkoppen, 2-2. Direct daarna een kans voor FC Groningen maar johan Hove raakt de paal. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in die extra tijd krijgt FC Groningen nog een corner en dan is het Marvin Peersman die bal op kop krijgt en via de onderkant van de paal de bal binnenkopt, 2-3. Er wordt niet eens meer afgetrapt en zo mag je rustig zeggen dat FC Groningen deze overwinning voor de poorten van de hel heeft weggesleept. Zo wie zo een prima avond voor de FC want de concurrenten voor plaats twee lieten punten liggen waardoor de stand nu is.

1. Willem II          29-60
2. Roda JC            29-55
3. ADO Den Haag 30-55
4. FC Groningen    29-54
5. FC Dordrecht     30-53
6. De Graafschap   30-52

Jong PSV: Niek Schiks, Koen Jansen, Emmanuel van de Blaak, Matteo Dams, CJ Egan-Riley, Tim van den Heuvel (Dantaye Gilbert), Mylian Jimenez (Tay Abed Kassus), Jevon Simons, Mohamed Massoh, Emir Bars, Jesper Uneken

FC Groningen: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isac Määtä (Thijmen Blokzijl), Jorg Schreuders, Johan Hove, Joey Pelupessy (Rui Mendes), Luciano Valente, Thom van Bergen (Fofin Turay), Romano Postema