FC Groningen wint van SC Heerenveen in oefenduel

FC Groningen heeft vrijdagmiddag op het complex van Rolder Boys geoefend tegen sc Heerenveen. De besloten wedstrijd duurde 4 x 30 minuten. De eindstand in Rolde was na twee uur voetballen 2-1 voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs.

Na de afzegging van FC Volendam moest de technische staf van FC Groningen improviseren om alle selectiespelers aan voldoende speelminuten te laten komen dit weekend. Het hielp dat ook sc Heerenveen een formule van 4 x 30 minuten voetballen zag zitten en dit dus uitkomst bood.

Eerste uur
In het eerste uur van de wedstrijd waren de beste en meeste kansen voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs. De score voor de FC bleef echter beperkt tot een treffer van Wessel Dammers. De centrale verdediger kopte van dichtbij een indraaiende voorzet van Tomas Suslov in. De jonge Slowaak maakte zijn eerste minuten bij FC Groningen sinds zijn EK-deelname. Suslov werd na 45 minuten vervangen door Cyril Ngonge, die zijn officieuze debuut in het groen-wit maakte.
Michael de Leeuw kopte en Romano Postema schoot in ‘de eerste helft’ op het houtwerk, waardoor de marge na een uur spelen slechts één doelpunt in het voordeel van FC Groningen was.

Tweede uur
In de tweede zestig minuten kreeg FC Groningen wederom volop kansen. Postema en Ahmed El Messaoudi konden de score verdubbelen, maar dat lukte steeds net niet. Uit een spaarzame hoekschop van sc Heerenveen kwamen de Friezen na bijna vijf kwartier voetballen op gelijke hoogte. Pawel Bochniewicz kopte raak, 1-1.
Er stonden negentig minuten op de klok toen FC Groningen nu zelf uit een hoekschop tot een doelpunt kwam. Onder druk van Jorgen Strand Larsen vloog de bal het Friese doel in, wat leek op een eigen doelpunt. In het laatste half uur van de twee uur durende wedstrijd kwam er geen verandering meer in de score. FC Groningen stapte dan ook met een 2-1 overwinning van het veld van Rolder Boys.

Uithaal Postema

Vervolg oefencampagne
FC Groningen vervolgt de oefencampagne volgende week zaterdagmiddag, 31 juli, tegen Borussia Mönchengladbach. De krachtmeting met de nummer 8 uit de 1. Bundesliga van afgelopen seizoen begint om 15.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in het Borussia-Park en is vanuit coronaregelgeving niet toegankelijk voor FC-supporters.
In samenwerking met mediapartner NDC Mediagroep is Borussia Mönchengladbach – FC Groningen voor FC-supporters te volgen via een livestream op internet. Voor alle supporters die een account hebben via ‘Mijn FC Groningen’ en exclusief voor de abonnees van het Dagblad van het Noorden worden de oefenwedstrijden van FC Groningen live aangeboden. Supporters met een ‘Mijn FC Groningen’ account krijgen op de wedstrijddag per e-mail een unieke link toegestuurd om de wedstrijd te kunnen bekijken. Hiervoor is het nodig uiterlijk vrijdag 30 juli vóór 22.00 uur een geregistreerd account te hebben.
Een samenvatting van de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach is volgende week later op de avond te zien op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. Dit geldt vanavond ook voor het duel van vanmiddag met sc Heerenveen.