FC Groningen wissels scoren er lustig op los vanmiddag tegen PEC Zwolle, 8-3

Vanmiddag stond er op Corpus den Hoorn een wedstrijd gepland van FC Groningen o21 tegen PEC Zwolle o21, kregen wij tenminste door. Het werd toch een andere wedstrijd want FC Groningen kwam met vele spelers op de proppen die gisteravond op de bank zaten bij het eerste. Het waren wel spelers die allemaal nog in de o21 mogen spelen. PEC Zwolle kwam wel met het o21 team want hun eerste speelt vanavond de thuiswedstrijd tegen Sparta. Helaas hebben we geen opstelling van de Zwollenaren gekregen.

FC Groningen speelde met:

Jasper Meijster
Daniël Beukers, Thijmen Blokzijl, Nordin Musampa, Isac Määtä
         Jorg Schreuders, Tika de Jonge, Luciano Valante
          Kristian Lien, Thom van Bergen, Paulos Abraham

Wissels: Stijn Petiet, Wouter Prins, Kian Slor, jens Schraven, Maxim Mariani, Steyn Potma, Jan Muller.

Alle wisselspelers van FC Groningen maakten ook minuten vanmiddag, behalve doelman Stijn Petiet. Op de bank bij FC Groningen als coachduo Casper Goedkoop en Sander van Gessel. Hoofdtrainer Dick Lukkien en Marcel Groninger waren ook present.

Een hele levendige wedstrijd zag het publiek vanmiddag op het sportpark met heel veel goals. Maar liefst elf doelpunten werden er gescoord.

Binnen twee minuten kan de Zwolle keeper de bal al uit het net halen als Thom van Bergen vrij gespeeld wordt en hij laat de keeper kansloos, 1-0. Een minuut of zes later staat het gelijk als Japser Meijster de bal inspeelt op Jorg Schreuders en die wil de bal terug spelen of aannemen maar dat gaat helemaal fout en de spits van PEC Zwolle straft dat af, 1-1. Het spel golft dan op en neer alleen grote kansen ontbreken nog. Tot de 28ste minuut. Dan is het Kristian Lien die een voorzet vanaf rechts binnenschiet, 2-1. Een paar minuten later krijgt dezelfde Kristian Lien een grote kans na een voorzet van Daniël Beukers maar de spits mist deze kans en nog geen minuut later moet Thom van Bergen eigenlijk scoren maar hij mist nu een grote kans terwijl hij vrij voor de keeper staat, de keeper kan zijn inzet tot corner verwerken en vanuit die corner is het weer Thom van Bergen die een kans mist.

In de 33 ste minuut doet PEC Zwolle dan wat terug als een voorzet vanaf rechts binnengekopt kan worden door de spits van PEC Zwolle die geheel vrij staat. In de laatste minuut van de eerste helft komt FC Groningen dan weer op voorsprong als Paulos Abraham de bal op links krijgt aangespeeld en naar binnen trekt en de bal prima in de verre hoek schiet, 3-2. Dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft zien we bij FC Groningen dat Kian Slor in de ploeg is gekomen voor Paulos Abraham en FC Groningen trekt direct goed van leer want binnen de kortste keren krijgen Luciano Valente en Kristian Lien grote kansen. Even later een prachtige pass van Jorg Schreuders achter de Zwolle defensie op Tika de Jonge en die neemt de bal op de borst aan en wil de bal over de keeper wippen maar dat lukt net niet.

In de 67ste minuut speelt Thom van Bergen zich prima vrij in de zestien meter alleen zijn schot gaat net over de kruising. In de tweede helft is er maar één ploeg die veel aanvalt en dat is de thuisploeg. Vijf minuten later is het dan weer raak als Thom van Bergen van dicht bij de keeper kansloos laat en de 4-2 binnenwerkt. Een minuut later is het dan al 5-2 als Luciano Valente vanaf links naar binnen trekt en ruimte zoekt om te schieten en vanaf randje zestien lukt dat en dat schot is de keeper te machtig.

In de 77ste minuut krijgt invaller Jens Schraven de bal op links aangespeeld en hij kapt zijn man uit en die de bal keurig in de korte hoek, 6-2. PEC Zwolle doet dan iets terug als eerst Jasper Meijster prima redding brengt op een goed schot maar direct daarna is hij kansloos op een goede inzet van een Zwolle invaller, 6-3. Dan is het gebeurd met de dadendrang van de gasten en mag Jens Schraven zijn hattrick volmaken. Eerst rond hij een aanval over de rechterkant af, 7-3, en een paar minuten later werkt hij de bal binnen na een voorzet vanaf rechts van een andere invaller Steyn Potma. Dat betekent dat de 8-3. Wat een doelpuntenfestijn vanmiddag op Corpus den Hoorn.

Foto's bij FC Groningen wissels scoren er lustig op los vanmiddag tegen PEC Zwolle, 8-3