Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen zakt door de ondergrens in Utrecht , verslag, foto's en video's

Jong FC Utrecht - FC Groningen

Na de ruime winst op Jong Ajax moest FC Groningen op een zonnige avond naar Stadion Galgenwaard waar Jong FC Utrecht de tegenstander was. Er is al veel geschreven over deze wedstrijd en daarom houden wij het maar heel kort want er is maar één te zeggen eigenlijk over deze wedstrijd en dat is dat FC Groningen door de ondergrens is gezakt. Je kunt uiteraard niet alle wedstrijden winnen in een seizoen maar hoe je een wedstrijd verliest zegt heel veel. Jong FC Utrecht zakte massaal in en daar is moeilijk tegen te voetballen maar wat je dan juist moet doen, hoog baltempo en de vleugels goed benutten, deed FC Groningen niet. Via een doelpunt van Mees Rijks wint Jong FC Utrecht de wedstrijd. FC Groningen staat weer met beide benen op de grond en het zal zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II heel anders moeten.

Trainer Dick Lukkien had na de wedstrijd behoorlijk de pest in over deze wedstrijd en hij vind dat zijn spelers zich moeten schamen voor deze prestatie. Voor de microfoon van ESPN zei hij o.a. "Ik zie dit als een onnodige, maar niet als een overdiende nederlaag. Ik vind dat wij ons moeten schamen voor deze prestatie. We hebben veel te weinig gecreëerd en we geven ook nog een goal weg. Ik heb een ploeg gezien die niet alles heeft gegeven, dus ik ben heel ontevreden." Zijn ploeg wist bijna niets te creëren tegen de ploeg die het afgelopen seizoen als laatste eindigde in de KKD.  "Dat heeft te maken met de keuzes in de laatste dertig meter van het veld. De kwaliteit van de voorzetten, de passes naar de spits. Zelfs in de zestien liepen we elkaar in de weg. Daar moeten we met veel meer finesse en kwaliteit spelen. We hebben vandaag heel onbenullig gevoetbald."

"Ik ben er wel van geschrokken. We zijn wel heel diep weggezakt", vervolgt de trainer  die geen goed woord over heeft voor de prestatie van zijn elftal. "Hier moet je vooral niet te veel positieve dingen over noemen. Het was gewoon echt heel erg slecht. We moeten de hand in eigen boezem steken. Dit was promotiekandidaat-onwaardig."


Foto's bij FC Groningen zakt door de ondergrens in Utrecht , verslag, foto's en video's